Hétvégi programok: Valentin nap farsanggal

Nem tudom, hogy a Valentin nap kit és milyen mértékben érint, mivel én nem tartozom a hőn ünneplők közé, csak említést teszek róla, hogy most lesz. Így, aki szeretné irányított romantikával tölteni a hétvégét, töltse csőre a képeslapokat, a fehérneműs fiókot, vegyen csokit és az orcájára angyali ábrázatot. S bár nem akarok ünneprontó lenni, az mégis tény, hogy ezen a napon statisztikailag sokkal több a veszekedés, mert mégiscsak elfelejti az a bunkó Lajos, hogy most virágot köll venni, pedig még a csipkebugyi is előkerült a fiókból, a szoptatós gönc alól. S gondolom, nem vagyok egyedül azzal sem, hogy elhiszem azt az összeesküvés-elméletet, miszerint komoly érdekek fűződnek a Valentin nap fenntartására, ne csak halottak napján és ballagáskor fogyjon a virág.



BUDAPEST
Klauzál Gábor Budafok-Tétényi Művelődési Központ
Nemzetközi ásványbörze lesz egész nap péntektől (9:00-től) vasárnapig (18:00-ig) a művelődési központban. Nem csak a szemnek, hanem a kéznek is kedveznek a szervezők, ugyanis az ásványokat megfoghatják a látogatók. A börzén a magyaron kívül 6 országból érkeznek kiállítók, akiknek asztalait egymás mellé rakva olyan hosszú bemutatót kapnánk a föld mélyének kincseiből, amely végigérne a Lánchídon. A belépő: Gyermek, diák és nyugdíjas jegy: 400 Ft Felnőtt jegy: 800 Ft

Millenáris Fogadó, Padlás Galéria
Szombaton 10:00 órától a Mesterség-bemutatón farsangi maszkot készíthetnek a gyerekek a szülőkkel együtt a Padlás Galériában.
A Fogadóban 11:00 órakor a Kolompos együttes zenél majd, s farsangi műsorával szórakoztatja a gyerekeket.

Magyar Mezőgazdasági Múzeum
Valnetin napi virágnyelviskola lesz a múzeumban, szárazvirág-kötők bemutatójával és vásárral a program helyszínéül szolgáló "Növények országából" c. állandó kiállításban. A belépő 700 forint.

Anno mesebolt
Szombaton 10:00 órától Ki van a várban? - Téli varázslat címmel alkotó délelőttöt rendeznek a szervezők, melynek a célja, olyan változatos vizuális technikák megismertetése, melyek használata során a gyermeki fantázia, az egyéni megoldások kapják a főszerepet. A foglakozások témáit mesekönyvekből és a gyerekek élményeiből merítik. A szombati programon Fóliarajz tollal, üvegfestékekkel lesz a téma.

Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum, Kultea
A Makám zenekar Ákom-Bákom koncertjére látogathatnak el az érdeklődők szombaton, 17:00 órakor. Gyerekjegy: 500 Ft, felnőttjegy: 1000Ft

Budapesti Művelődési Központ
A Pitypang Színpad előadásában Családi vasárnap-Cirkusz az erdőben című programra várják a gyerekeket és a felnőtteket egyaránt a szervezők. Az előadás után kézműves-foglalkozások a Guzsalyas Kézműves Műhelyben.

VIDÉK
Debrecen
Tímárház - Kézművesek Házában szombaton 10:00 órától "Arcod rejtsed álarc mögé" címmel játszóház kerül megrendezésre farsangi maszkkészítéssel.

Baja
Szombaton és vasárnap rendezik a II. Bácskai Hurka- és Kolbászfesztivált Baján, melynek keretében nem csak finom hurkát és kolbászt kóstolhatunk, hanem rengeteg érdekes programon is részt vehetünk. Szombaton és vasárnap 10 órakor kézműves foglalkozás is lesz gyerekeknek, amíg a szülők a gasztronómia oltárán áldoznak.

Keszthely
A Balaton Színházban szombaton 19 órakor Csángó farsangi bál lesz, a Boroszlán és a Csürrentő együttessel. A belépés ingyenes.
Oszd meg másokkal is!
Érdekességek