Hétvégi programok: Fókazsír nélkül sehova!

Furcsák vagyunk mi, emberek. Amire egyik nap azt mondjuk, hogy elképzelhetetlen, kis idővel később, a körülmények megváltozásával ugyanazt simán elfogadjuk. Míg néhány hete elképzelni sem tudtam, hogy valaha kazánt pakoljak óránként a pincében, addig ma már boldogan venném a bekecsem és libbennék a fás kosárkával, csak be tudjak fűteni majd a házban. Az egész család egy helyiségben való elszállásolásáról pedig valamilyen múlt századbeli képzeteim voltak, most pedig már logisztikázom, hogyan férünk el mindannyian az egy szem olajkályha körül. Ki tudja, hogy mi lesz a helyzet hétvégén, öröm az ürömben, hogy a szombati munkát és iskolát megúsztuk. De merész vállalkozás lenne kültéri programot tervezni, hacsak be nem kenjük a gyereket és magunkat fókazsírral. A beltéri programok is neccesek, a bevásárlóközpontok kihűlése nem hagy akkora űrt bennünk, mint mondjuk egy jeges mozi, vagy művelődési ház. Mivel üssük hát el az időnket többedmagunkkal?



BUDAPEST
Művészetek Palotája
Szombaton a Ludwig Múzeumban 11-től 14 óráig nagyszabású múzeumpedagógiai program mellett kicsik és nagyok együtt fedezhetik fel az aktuális kiállításokat három emeleten. Míg a Nagyok műértenek, addig a kicsik is remekül szórakoznak majd, pedagógusok segítségével.

Millenáris Fogadó
Szombaton 10:00 órától 15:00 óráig találhatunk programokat a látogatók a Fogadóban. 10:00 órakor Apró Csodák kicsiny kertje elnevezésű program kezdődik szokásosan, valamint a jól ismert Lépegető, 13:00 órakor pedig Mesekör lesz: A rút kiskacsa című előadással.

Aranytíz Kft.
Szombaton 17:00 órakor a Kalamajka együttes közreműködésével, valamint Fábián Éva vezetésével táncház lesz, Aprók tánca elnevezéssel. 18:00 órától történeti játszóház kerül megrendezésre Horti Zoltánnal. A belépő 500 forint.

Klebelsberg Kuno Művészeti és Kulturális Központ
Újévi köszöntőként szombaton 15:00 órakor artista bemutatóval, zenés gyerekműsorral, valamint kézműves játszóházzal várja a látogatókat a Csiribiri családi délután.

Műcsarnok
Szilágyi Kornél filmrendező és Szabics Ágnes képzőművész vezetésével vasárnap 11:00 órakor filmnézéssel egybekötött beszélgetésre hívják az erre fogékony gyerekeket. Steve Barron: Az ezeregy éjszaka meséi I. című filmről szól a foglalkozás, s nem csak a képzeletnek, de a kreatívitásnak is lesz helye a program keretében, a film után mesetérkép rajzolás formájában. A részvételi díj 600 forint.

VIDÉK
Debrecen
Szombaton a Méliusz Juhász Péter Megyei Könyvtárban 10:30 órakor a Debreceni Másik Gyermekszínház előadásában Micimackó történeteket láthatnak az érdeklődők, A. A. Milne művei alapján.

Szombathely
Az Agora Gyermekek Házában szombaton, 9:00 órától hagyományos és kézműves technikákkal ismerkedhetnek meg a gyerekek, e heti program a naptárkészítés. A belépő 350 forint.

Tata
Vasárnap a Kajakházban 13:00 órakor ovisoknak megrendezett korcsolyaverseny lesz. Az 500 méteres távon egyszerre rajtolnak a gyerekek, s lesz felvezető és kísérő korcsolyázó is.

GYEREKMENTES ÖVEZET HELYETT hamarosan téli túlélési tippekkel jelentkezem.
Oszd meg másokkal is!
Érdekességek