Indul a karácsonyi ajándékvadászat

A visszaszámlálás úgy tűnik, elkezdődött, a hét végén a plázákban az egy négyzetméterre eső emberek száma megduplázódott és ez csak rosszabbodni fog. Az előrelátóbbak már most nyakukba veszik a gyereket meg a várost és elkezdik beszerezni a karácsonyi ajándékokat. Ki mikor megy vásárolni?



A gyeses, otthonülő kismamáknak van talán a legkönnyebb dolguk, hiszen hétköznap nap közben is elintézhetik a kötelező vásárlást, igaz, valószínűleg mindezt a karjukon/babakocsiban/hordozóban ordító gyerekkel kell megtenniük, viszont legalább nem tapossák össze őket, mint a hétvégén vagy munkaidő után vásárolni induló családokat.

Judit az utolsó pillanatra hagyja a vásárlást, a nagyira bízza a gyerekeket és férjével ketten indulnak majd vadászatra. Nefi megvárja a decemberi fizetést, lepasszolja a kölyköket és egyedül járja a plázákat. Ha a gyerekeket nem vállalja be a nagyi, kénytelen lesz olyan bevásárlóközpontba menni, ahol van ingyenes gyermekmegőrző.

Erika pedig már el is kezdte az ajándékgyűjtögetést, két könyvet vett, bár úgy gondolja, a gazdasági válság miatt kevesebben fognak hitelt felvenni a vásárláshoz és sokkal kevesebb emberre számít a bevásárlóközpontokban. Szerinte érdemes előre kinézni, kinek mit adnánk, karácsony előtt egy héttel talán már lesznek leárazások is.

Az elfoglalt és/vagy élelmes anyukák pedig megrendelik a neten a kiválasztott árut és reménykednek, hogy a posta nem hagyja el és időben megérkezik.

És ti mikor és kivel intézitek az ajándékvásárlást?
Oszd meg másokkal is!
Mustra