Hétvégi programok: Márton-nap és libaláz

Újabb hét, újabb hétvége, mitől ne érezném, ha nem a programajánlóktól, hogy az idő csak úgy suhan, én meg öregszem. De rajtam nem látszik, a gyerekek viszont úgy nőnek, mint a gomba. Ezzel persze sok újat nem mondok, csak arra próbálom rávezetni az olvasókat, hogy eljön szép csendben az az idő, amikor már nem arra ébredünk, hogy indiánszökdeléssel ugrálnak az ágyunkon hatkor. Hétvégén pedig remegve várjuk, hogy két egy méter körüli törpe nyomja meg a kapucsengőnket, s talán az anyja lesz oly kedves és nálunk hagyja majd vacsoráig. Überszerencsés esetben még éjszaka is, mi pedig semminek nem örülünk jobban, mint egy, kettő, vagy három unokának, aki lebontja a porcelános polcunkat. S hogy ezt mind meg is érjük, együnk ginzenget, meg nyalogassunk kaukázusi kefírt és csak módjával pöccentsük fel a remek emberek agyát (ellenkező esetben hamar özveggyé válunk). Ezután a kis vízió után pedig egyből nagyobb kedvvel töltjük együtt a hétvégénket a gyerekekkel, közös programot szövögetve, elkészülni, vigyázz, kész, rajt!





BUDAPEST
Magyar Mezőgazdasági Múzeum
Mivel jövő héten Márton napot ülünk, a libasütésen és manók keresésén kívül látogassunk el néhány Márton napi mulatságra. A Mezőgazdasági Múzeumban is megemlékeznek a Márton-napról, s nem csak libával, hanem kézműveskedéssel, tánccal, zenével s hagyományőrző mulatságokkal november 8-9-én.

XII. kerületi Művelődési Központ
A Csörsz utcában szombaton, 10:30-kor A sün, a mackó és a Palkó címmel, Domonkos Béla mesével, tréfával és bábokkal próbálja a legkisebbekhez közel hozni a színházat és annak szeretetét. A belépő 600,- forint.

Marczibányi Téri Művelődési Központ
Szombaton 11 órakor Makám koncert lesz a művelődési házban, Kimegyek holnap az állatkertbe címmel. Amúgy nem lenne baj, ha tényleg ki is mennétek, mert hidegfront ide, vagy oda, biztosan remek szórakozás az egész családnak. És új gorilla is érkezett a kertbe.

Komédium Színház
A Kolomposról minden valamirevaló szülő tudja, hogy ha őket választja, nagyot nem tévedhet. Szombaton, 11 órakor a Komédiumban lépnek fel, méghozzá a Kőleves című előadásukkal.

Angyalföldi Gyermek- és Ifjúsági Ház
Családi programmal kedveskednek a szervezők, minden hónap első vasárnapján Angyalföldön. Bábelőadás és kézműves foglalkozás lesz 10:00-13:00- ig kicsiknek és nagyoknak egyaránt. Ezen a hétvégén, azaz vasárnap, a Ramazuri Bábszínház Csizmás Kandúr című előadása lesz látható. Belépő 600,- forint/fő.

VIDÉK
Debrecen
Központban a gyerekek - azaz szeresd az állatokat! címmel, a Kölcsey Konferencia Központban kerül megrendezésre egy állatokkal kapcsolatos, játékos rendezvény. S hogy végül ki is van központban, a gyerek vagy az állatok, végülis mindegy, a lényeg a szórakozás. S mivel almaszezon van, ne csak starkingot, idaredet és jonatánt szerezzünk be és majszoljunk, hanem hallgassuk meg az Alma együttest is. 16 órától koncerteznek ugyanitt.

Székesfehérvár
Vasárnap a Szabadművelődés Házában Márton-napi mulatság lesz 15:00 órától. Lesz ügyességi játék, tollfosztás, kukoricamorzsolás, valamint Márton-napi szellemi totó. A belépés ingyenes.

Biatorbágy
Bojtorján kocert lesz 10:30-kor szombaton a Faluházban, a 9 órától megrendezett Aprók Háza elnevezésű program keretében.

Gödöllő
Ismét a Kolompos, csak most vidéken, s más előadással. Vasárnap a Petőfi Sándor Művelődési Központban a Csodaszarvas Legendája című műsorral kedveskednek a nézőknek délelőtt 11 órakor.

GYEREKMENTES ÖVEZET
Akárcsak múlt héten, ezen a héten is a Gödör klubbot ajánlom. Milyen jó, hogy végül nem épült meg a színház, egy bizonyos réteg és korosztály nagyon jól szórakozik hétről hétre. Szombaton 21 órakor a Malacka és a Tahó, a Kistehén Tánczenekar , valamint a Kumm elnevezésű román zenekar lép fel. Tudjátok, van egy kék tó a…
Lehet azonban egyenes derékkal és diszkréten is mulatni, vagyis miket beszélek, szórakozni, például a Cotton Club Singers-t hallgatva. Az Old Man’s Music Pub-ban lépnek fel vasárnap este.
Oszd meg másokkal is!
Érdekességek