A brit tízévesek harmada aggódik a külseje miatt

A tízéves brit kislányok harmada már aggódik külső megjelenése miatt, a 14 évesek fele pedig ezt tekinti a legaggasztóbb problémának - derül ki egy 150 ezer gyerek bevonásával készült felmérésből. Az Ofsted - a legfőbb brit oktatásfelügyeleti szerv - tanulmányából kiderül, hogy a reklámok és a média csontsovány modelljei által sugárzott irreális szépségideál káros hatása már sokkal korábban megnyilvánul, mint azt bárki is gondolta volna, írja az MTI.A statisztika szerint a tízéves kislányok 34, a kisfiúk 22 százalékának testi megjelenése okozza a legtöbb szorongást. A 12 évesek esetében ez az arány 42 és 25 százalék, a 14 évesek körében pedig 48 és 25 százalék.
Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.