Napi hat percet foglalkoznak a gyerekükkel az ausztrál apák

Az ausztrál apák átlagosan hat percet töltenek gyermekeikkel hétköznapokon. Az Új-Walesi Egyetem Társadalompolitikai tanszékének tanulmánya vizsgálta az apaszerepet Dániában, Franciaországban, Olaszországban és az Egyesült Államokban is.

Ausztráliában a gyerek körüli teendők 90 százalékát az anya végzi, 10 százalékát pedig a családfő. Dániában ennél jobb a helyzet: a dán apák 17 százalékot vállalnak. A családfők szívesebben játszanak és mókáznak a gyerekekkel, semhogy fürdetnék vagy etetnék őket, írja a Független Hírügynökség.



Ausztráliában csak a háztartások 18,5 százalékában dolgozik mindkét szülő teljes állásban, míg Dániában ez az arány 64,7 százalék. "Az egész világon jellemző, hogy a férfiak viszonylag kevés időt töltenek kettesben gyermekükkel" - állapította meg a tanulmány.

Kíváncsiak vagyunk, hogy egy hazai felmérés milyen eredményt hozna. Addig is, amíg a kutatást elvégzik itthon is, nézzük meg, a Poronty-olvasó apukák mennyi időt foglalkoznak gyermekükkel naponta. Számoljuk bele a közös játékot, az etetést és a fürdetést is.
Oszd meg másokkal is!
Érdekességek