Iskolakezdés: Spongya Bob vagy Tesco gazdaságos?

A héten arra vagyunk kíváncsiak, hogy az iskoláskorú gyerekek szülei hol és milyen tanszereket vásárolnak, mi alapján választanak és mennyiben veszik figyelembe a gyerek kívánságait a kosár összeállításánál. Heti kérdés.



Néhány nap múlva elkezdődik az iskola, a legtöbb szülő már korábban megvásárolta az előírt felszerelést: füzeteket, ceruzákat, tollakat, tolltartót, iskolatáskát, tornacuccot és még számtalan egyéb apróságot, de akad, aki az utolsó hétvégére hagyja a bevásárlást.

Vikiék az árak figyelembevételével hipermarketben vették meg a kötelező cuccokat. Legfontosabb választási szempontjuk az volt, hogy ne legyen nagyon drága, de ne is a leggyagyibb vacak, ami néhány hét alatt tönkre megy. Ceruzákból mindig a legjobb minőségűt keresik, füzetekből az egyszerűbb is megteszi. Ha a gyereknek extra kívánsága van és nem túl drága, akkor ennek figyelembevételével választanak. Így kerülhet a kosárba egy-egy Kung-fu pandás vagy tündéres füzet, de arra is figyelni kell, hogy mi a menő az osztályban. A gyerekeket leginkább a tolltartó, a táska és a ceruzák érdeklik, ebben igyekeznek kompromisszumot kötni a kölyökkel: ne legyen nagyon drága, de a gyerek is örüljön, hogy ő választhat.

Nefi az utolsó pillanatra hagyta a tanszerek beszerzését. Úgy gondolja, kompromisszumot köt fiával és fele-fele arányban választják ki a felszerelést. Bendegúznál most a Spongya Bob és a Pókember a sláger, nyilvánvalóan az ezekkel a figurákkal díszített tancuccokat fogja választani. A versengés már elsőben elkezdődik: a gyerekek kicikizik, akinek nem elég menő a felszerelése. A szülőnek mélyen a pénztárcába kell nyúlni, ha a gyerek lelkivilágát is figyelembe kívánja venni. Abban mindkét anyuka egyetért, hogy a csomagolópapírok ideje leáldozott. Szinte senki nem csomagolja már be a füzeteit és könyveit csicsás papírokba, ha védeni szeretné, átlátszó nejlont választ.

Hogyan készülnek a Poronty olvasói az iskolakezdésre? Az árak fontosak vagy a divat?
Oszd meg másokkal is!
Érdekességek