Hétvégi programok: Irány a természet, vagy mégsem!

Programajánlónak erősen dekadens kezdés lenne az, hogy most aztán ne menjetek semmi kultúrrendezvényre, mert megfőzitek a gyerek fejét, nyomjátok bele a vízbe valahol inkább, sokkal jobban jár mindenki. S ez a valahol nem feltétlenül egy csilli-villi strand kell hogy legyen, inkább szabaduljatok ki a természetbe, ne is lássatok betont, liftet, buszmegállót legalább két napig.



Mi például a hétvégén a Szentendrei-szigeten voltunk, ahol semmi egyéb nincs, csak homok, meg vízpart, meg pottyantós wc, s úgy kipihentük magunkat, hogy ihajj. De erről majd jövő héten, most egyelőre érjétek be annyival, hogy nem kell mindig a gyereknek színes- szagos tutujgatás, mégis szuperul elszórakozik a természet lágy ölén. Ha meg úgy érezzük, hogy de, ne szégyelljük magunkat, van, aki szereti a folyamatos pörgést, kánikula ide vagy oda (ha választhatok, most akkor inkább már oda legyen a kánikula). Aki tehát a városban rekedt, mazsolázzon programot ízlése szerint, akár a legvégén önző kutya módjára magának is. Én pedig veszem a kalapom, hogy átjárjon a fesztivál hangulat (és az alkohol), egy hét múlva Tünde ajánl nektek minden földi jót.



Gyerek Sziget Gondolom mostanra már buzdítanom sem kell senkit, maximum egy kis bátorítást adni ahhoz, hogy a rekkenő hőségben is ellátogassatok a Hajógyári szigetre. Lányom már annyi tűzzománc nyakláncot csinált, hogy eladva diákmunkaként megélne belőle, így azt hiszem, ideje, hogy másik sátor felé parancsoljam, mert én már unom. Például a nagyszínpadig űzöm, ahol szombaton (júni 28.) Zamatőrök koncert lesz 11:00-13:00 óráig, délután pedig Somos gyermek táncház lesz Sándor Ildikó vezetésével 13:00-15:00 óráig . Vasárnap (júni 29.) 11:00-13:00 óráig Kamilla Karamella bohóc és a gyerekek előadásában az Illemtan gyerekeknek című produkció lesz látható, komisz kölköket csapjuk csak az első sorba, délután pedig mindenki örömére Kaláka koncert lesz 13:00-15:00 óra között.

Ezen kívül számtalan remek programon vehetnek részt a látogatók kicsikkel és nagyokkal egyaránt, szombaton például a Kacagó réten Rableány szabadítás című vidám mese lesz 15:30-16:00 óráig, vasárnap pedig ugyanitt Zizi és Bim-Bam bohócok lépnek fel 16:30-17:00 óra között.

Szent László tér, Makám családi koncertre várják a közönséget 11:00 órakor szombaton, június 28-án, a felkészültek vigyenek magukkal vízágyút, hőguta ellen.

Magyar Mezőgazdasági Múzeum  Szombaton (júni 28.) 10:00 órától Levendula Játszóház és Alkotóműhely lesz a múzeumban, királyi textilbábok készítésével, vasárnap pedig kódexírással. 11 órától tárlatvezetés is lesz, szombaton 15:00 órától Élet a várban - dramatikus játék kerül megrendezésre gyerekeknek.

Művészetek Palotája - Ludwig Múzeum. Szombaton 11:30-tól ismét a kortárs képzőművészettel próbálják megismertetni a kicsiket. Múzeumlátogató szülők figyelem, esély egy kis kultúrára, amíg a gyerekeke dolgoznak, addig a szülők is élvezhetik a műalkotásokat.

Nyár a Lánchídon - Színház .(2008. június 28. - 2008. június 29.) 16 és 22 óra között a színházi évad zárása alkalmából Budapest színházai, társulatai - mint a Budapesti Operettszínház, Örkény Színház, Kolibri Színház - mutatkoznak be hosszabb-rövidebb műsoraikkal, ízelítőt adva jelenleg futó vagy a következő évadban bemutatandó műsoraikból. A Roosevelt téren a Mese az elgurult varázstallérról című darabot láthatjuk a Szeleburdi Meseszínház előadásában szombaton 11:00 órakor. Vasárnap ugyanekkor, s ugyanitt ( Roosevelt tét, 11:00 óra) Mesék Mátyás királyról című mesejátékot adja elő a Szeleburdi Meseszínház, majd 16:30 órakor a Kolibri Gyermek- és Ifjúsági Színház előadásában a Macskák társasága című darab lesz látható.

Kazinczy utca, Vasárnap 12:30 órakor az Alma Együttes nézhetjük végig ebédidőben, de hát ilyen melegben amúgy is minek enni, szóval ne problémázzunk az időpontokon. Még ezt megelőzően a Vircsaft fesztivál (JDC Magyarország, a Judafest rendezvénysorozat első állomása) keretében 10:30 órakor Ricsi bohócon nevethetünk, vagy sírhatunk, 15:00 órakor pedig Micimackó és Malacka lesz a színpadon.

VIDÉK

Tata  Víz, Zene, Virág Fesztivál, Kastély tér (2008. június 27. - 2008. június 29.) Úgy tűnik, ezek a fiúk sohasem esznek, vagy legalábbis fogyóznak, mert megint lehetetlen időben lépnek fel, 13:00 órakor, lehet, hogy szép csendben más célpiacot néztek ki maguknak.

Pécs  Szombaton ( júni 28.), 20:00 órakor igazán remek buliba várja a közönséget a Kaláka, Sebő Ferenc és a Szélkiáltó Együttes egy közös koncert ereéig.

Kerepes  A Kerepesi Faluházban kerül megrendezésre a VII. Nemzetközi Nemzetiségi és Gasztonómiai Fesztivál, június 28-án, szombaton egész nap. Gyerekeknek is remek szórakozás lehet, mert lesz játszóház, gyöngyfűzés, arcfestés, kirakodó vásár, szóval igazi forgatag-angulat várható.

Szentendre  Szombaton ismét Szombati Szöszmötölés lesz szappanöntéssel (ez pont délben, akit érdekel, ne késse le), mángorlással, rongyvarrással, s egyéb népi technikákkal, vasárnap pedig Tótágas Vasárnap lesz érdekes és hasznos programokkal.

Sopron  Szombaton (júni 28.) 15:00 órától vehetünk részt a Legelső Soproni Tündérfesztiválon, amely témájában természetesen a gyerekek a játék és a tündérek körül forog. Lesz táncbemutató, szárnybontogatás, aszfaltrajzverseny, dédelgető, jelmezverseny s még számtalan kedves és vidám program. Mert ugye hiszünk a tündérekben.

Volt fesztiválon minden reggel 11-kor Aerobic Zsoltival, 4-én pénteken reggel Alma együttes lép fel, de a cikk végén 5 okot sorolok fel, mit keresek jövő héten Sopron mellett.

Zalaszentgrót- Zalavölgyi Kultúrtivornya (2008. június 26. - 2008. június 29.) Íjászat, kézműves foglalkozások, arcfestés, játszóház, népzenei és néptáncbemutatók, koncertek a Kiskastélyban és környékén.

Győr  Vásári komédia a Kajárpéci Vízi Revüvel a Bécsikapu téren szombaton (júni 28.) 17:45 órakor A kajárpéci otelló lesz látható.

GYEREKMENTES ÖVEZET

Aki Veszprémhez közel, vagy esetleg pont ott van, menjen el pénteken az (júni. 27.) Expresszó Klubmozi és Kávézóba, hogy Kaukázus koncertet hallgasson. Amikor vadásztam a hétvégi programokat, nagyot dobbant a szívem a Korai Örömöt kiszúrva, ami a Tűzraktérben lesz látható, hallható szombaton 20:00 órakor. Ha te is Körmöt hallgatva andalogtál az FMK-ban, amikor még volt, VBK-val a kezedben, ne hagyd ki, hamar fektesd le a gyereket!

Senki nem árulta el, hogy mikor lesz Magashegyi koncert, így akkor Péterfy Bori & Love Band-et ajánlom vasárnap 20:00 órakor a Zöld Pardonban, hasonló jó higgyétek el!
Jövő héten már szerdától VOLT Fesztivál lesz Sopronban. Aki megtalál a tömegben, vendégem egy fröccsre, s ne feledjétek, az első nap július 2-a lesz a legütősebb: Kispál, Tankcsapda , Anima Sound Systems , Balkan Fanatik, Ludditák, és akinek mond valamit: F.O.System . Ha további gyermekes programot látok, megírjam? Szívatjuk magunkat?
Vasárnap még egy utolsó alfa állapot az EB előtt (talán az Alpokban nem lesz pont akkor vihar), aztán vége, bárki is akasztja be a győztes gólt, s nincs más hátra, mint várni a cenzúrázott Olimpiát, FREE TIBET!
Oszd meg másokkal is!
Érdekességek