Meztelen tappancsok csattognak a konyhakövön

Nyáron, amikor még a konyhakő is langyos, a gyerekek gyakran élvezik a zoknitlanság és cipőtlenség örömeit, szinte élvezettel csattogtatják talpukat a járólapokon és a parkettán. Hideg időben, vagy hűvös lakásban/házban viszont muszáj rájuk adni valamit, hogy ne fázzanak fel. Mit húzzunk a lábukra: zoknit, szandált, cipőt, netán papucsot? Heti kérdés.

Nálunk a negyedik emeleten télen sem hideg a kő, pláne, hogy alatta futnak a fűtéscsövek és a rossz szigetelésnek köszönhetően kellemesen langyos a járólap. Eleinte próbálkoztam a házi szandál bevezetésével, de a lányaim öt perc után szabadultak meg a lábbelitől. Kísérletet tettem vékony tornacipővel is, de hasonló volt a fogadtatás. Vettem nekik házi papucsot, mamuszt, de azt még kevesebb idő alatt rúgták le. Más megoldás nem maradt: vastag zoknit adok rájuk és abban grasszálhatnak a lakásban.


Megkérdeztem néhány anyukát, hogy ők hogy csinálják. A vélemények megoszlanak, szinte ugyanannyian vallják azt, hogy elég a zokni is, mint ahányan szandált húznak a gyerek lábára a lakásban is. Kíváncsian várom, a Poronty olvasói adnak-e cipőt/szandált/papucsot a gyerekre, vagy engedik a kölyköt zokniban rohangálni a lakásban?
Oszd meg másokkal is!
Érdekességek