Terhes szeretők, avagy hárman az ágyban

Kevés olyan meghasonult érzés van, mint amikor terhesség közben kívánja a mami a szexet. Pedig sok terhes nő kívánja. Aki vizuális típus, az eleve ráfaragott, főleg akkor, amikor a baba már termetes méreteket öltött és elfoglalta helyzetét a célegyenesben, konkrétan fejjel előre. Hogy a szegény apukák mit gondolnak, nem igazán tudom, bár sok családban a szexínség után talán kevésbé filozofálgatnak babafejeken és centimétereken.

Néhány nő szerencsésnek érezheti magát, mert a terhességével együtt megnő a libidója is. A középső trimeszterben tiszta főnyeremény, mert apuci egy fehérmájú nőt is kap a leendő gyermek ígérete mellé, bár ki tudja, lehet, hogy a természet a gyermekágyi szex megvonását kompenzálja. Sokan azonban nem érezhetik magukat ilyen szerencsésnek, mert a terhesség első harmada olyannyira megviseli a nő szervezetét, hogy a porceláncsésze ölelgetése, a bepakolandó ennivalók és az állandó alvás mellett a szex az utolsó utáni helyen áll.


Megváltozik a kismama önértékelése is. Hiába állítják az apukák, hogy a terhes nő igenis szép és kívánatos, felülről egy hordót szemlélve ez a kijelentés igen valószínűtlenül hangzik. A különböző gömbölyded testrészek pakolása is inkább röhögést válthat ki az idő előrehaladtával aktus közben, mintsem feneketlen extázist.

Nagy dilemma az orgazmus is, mert amennyire jó érzés az a néhány másodperces kielégülés, annyira elgondolkodtató az utána kőkeménnyé vált pocak. Most akkor mégsem szabad? Az orvos válasza sokszor megnyugtató, az esetek többségében semmi baja nem lesz a babának. Mert ami a mamának jó, az a babának is. Az orgazmus ritmusos összehúzódása a szakértők szerint megnyugtatja, elringatja a magzatot.

Regős Judit, a Velvet családi tanácsadója szerint ugyan tévhit, hogy a terhesség alatti szex koraszüléshez vezet, mégis nagyon sok emberben ott a félelem és csak emiatt nem élnek szexuális életet. Ha az önmegtartóztatásnak orvosi indoka nincs, megnyugodhatunk: a magzatot számos dolog védi a külső hatásoktól: a hasizmok, a méh, amely szintén csupa izom, a külső és belső magzatburok, a magzatvíz. Félelmünk tehát alaptalan.

A terhesség más nőt csinál belőlünk. Sokszor sírunk azon, amin nem is kell, sokszor meg röhögcsélünk, mint egy tini, a memóriánk meg legtöbbször Kenyában üdül nélkülünk. Fokozottan vágyunk arra, hogy kényeztessenek minket, örülünk minden figyelmességnek, s a szex talán az egyik legjobb csatornája a szeretetnek.
Oszd meg másokkal is!
Mustra