Rolleres babakocsi és gyerekterelgető

Egy ilyet akarok. Most azonnal! Nem is értem, miért nem terjedt el még eddig a babakocsi-roller, vagy rollerkocsi, vagy nem is tudom hogy nevezzük, angolul roller buggy. Pedig az elv egyszerű, a babakocsi hátul egy lapos deszkában végződik, amire ráállva a sétáltató szuperanyu hajtja magát, és percek alatt odaér a pelenkaboltba, vagy a biopiacra. Ha éppen nincs kedvünk rollerezni, akkor a kocsi megfordítható és átlagos babakocsiként használható.


Bár nem biztos, hogy ezt az osztrák dizájnt kifejezetten a magyar járdákra szánták, álmodozni azért jó - a kreáció amúgy harmadik díjat nyert 11. tajvani bicikli dizájnversenyen. A szerkezet maximálisan biztonságos, a hidraulikus fékrendszer segítségével bármikor megállítható, bár a gyártók nem ajánlják, hogy 15 kilométeres óránkénti sebességnél gyorsabban szágoldozzunk, és hogy kocsiban ülő gyermekünk másfél évnél fiatalabb legyen. A szerkezet hátránya, hogy nem könnyű, lépcsőzi nem nagyon lehet vele, ugyanis húsz kiló.

A másik szuperúj, szülőket segítő kütyü a gyerekpásztor, bár ez már kevésbé tűnik ennyire jópofának. Pontosan az állatokat kordában tartó villanypásztor módjára működik, és persze az a lényege, hogy az anyukának ne kellejen folyton gyermekét figyelnie. A Kiddo Kidkeeper segítségével ki lehet jelölni azt a területet, amelyen belül a gyerek szabadon játszhat, és ha kilép ebből a körből, a készülék azonnal jelez. Persze ez a találmány leginkább a kerítés nélküli, amerikai kertvárosokat szolgálja.

Ez a kütyü szerencsére nem áramütéssel terelgeti a kölyköt a helyes irányba, hanem egyszerűen a távolságot méri, és ha a csemeténk elhagyja a számára kijelölt határt, akkor a szülőnél lévő kütyü beriaszt, és egy kis monitor a gyerek tartózkodási helyét is mutatja. Mivel a kütyü rövid távolságokra is beállítható, - a legkisebb táv 4 méter - a gyártók a lakásba is ajálják a szerkezetet, ha például lépcső van a közelben. Alkalmas emellett éttermi vagy vásárlás közbeni terelgetésre.
Oszd meg másokkal is!
Mustra