Gomba legyen a gyerek vagy tulipán?

Az első fontos kérdés, amellyel a szülő akkor találkozik, amikor gyermeke oviba készül. Ha szeptemberben kezdi a kicsi az ovit, akkor jelekből még van választék. Ha viszont év közben kerül be a közösségbe, már csak egy-két jelből lehet választani. Mennyire életbevágó, hogy gyermekünknek milyen óvodai jelet kell varrnunk a tornazsákjára? Heti kérdés.

Én nem emlékszem, hogy az oviban mi volt a jelem, és a szüleim is bizonytalanok a válaszban: talán szőlő. Vagy körte. Esetleg gomba? Nekem létra rémlik halványan. Ha ennyire nem hagyott bennem mély nyomot az ovis jelem, vajon mennyire fontos, hogy gyermekünknek melyiket választjuk?


Amikor Málni lányom három éve év közben kezdte el az ovit, a gyertyatartó és a körte között kellett választani. Egyértelműen az utóbbira szavaztunk. Most Pötyin a sor, de mivel ő is év közben csatlakozik a csoporthoz, már neki is csak két választása van: gomba vagy tulipán. A gyerek hol az egyiket szeretné, hol a másikat. Hamarosan választ kell adnunk az óvodában. Melyik legyen?
Oszd meg másokkal is!
Érdekességek