Erdei manók lógnak a fán

Az erdei manók készítését még nagymamámtól tanultam, és azóta is mindig ott lógnak a fán. Gyerekekkel nagy mulatság a manók elkészítése, hiszen először is el kell menni tobozt gyűjteni.Amikor ez megvan, hamar elkészülnek a manók is, fehér anyagból szakállt vágunk nekik (ez az egyetlen kissé macerásabb feladat, de gyerekeknek kiváló, mert nem igényel különösebben precíz munkát), utána szemeket és piros sapkát vágunk és a dióra ragasztjuk, ez lesz a manófej, és ezt az egészet ragasztóval rögzítjük a tobozhoz.
A másik dísz kicsit tovább tart, de szintén egyszerű. Ennek alapja a kicsi kaktuszcserép, melyet szabadon lehet mindenféle mintákkal kifesteni. Ha a festék megszárad, szép masnit kötünk a cserépre (én gyurmaragasztóval szoktam belülről rögzíteni, hogy ne csússzon át a cserép lyukán). De még jobb ha nyelvet is készítünk a harangoknak, dióból. A diókat én aranyszínűre festettem, de maradhat natúr is, majd dugjunk a dió felső nyílásába vékony drótot és kössük az akasztószalaghoz.
Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.