Két gyerekkel a városban

Ha nem vigyázunk, előfordulhat, hogy egészen kis korkülönbséggel (tíz hónap a minimum) születik két gyerekünk. Sőt, van aki direkt idéz ilyen katasztrófát saját fejére. Ne taglaljuk, hogy milyen rafinált kis problémák elé állunk így nap mint nap, amikor mondjuk a mellünkön lógó deddel játsszunk fogócskát a szuperaktív kétévessel. Posztunk témája ugyanis nem más, mint a fenti felállás, azaz egy darab állni és járni tudó, de még hosszabb utakra nem alkalmas totyogó és egy darab kisbaba, plusz egy anya, akinek időnkétn olyan extrém túrákat kell tennie, mint például ügyintézés, boltba menés, játszótér és nagyszülők meglátogatása. Ja, nem mondtam, hogy nincs kocsijuk, illetve nem azzal járnak a szomszéd háztömbbe. Mi marad ilyenkor, hogyan oldható meg a helyzet?



1. Hű olvasónk, Hicudzsi ír tapasztalatairól a tesókocsival, azaz dupla babakocsival. Azért figyeljük meg, hogy lépcsőt nem mászik vele, és többnyire nem száll fel semmire. Ezért egy normál budapesti ügyintézés kilőve. És például egy lakótelepi liftbe is nehezen tudom beleképzelni a járművet.

2. Testvérfellépő: ha már stabilan áll a nagyobbik, felszuszakolhatjuk erre a kis babakocsira szerelhető deszkára. Több normális anyukától hallottam, hogy teljesen működik, de nem tudom elképzelni, hogy nem eszméletlen kényelmetlen és fárasztó ott állni, végülis én is baromira elfáradok, ha két órát kell állnom például a tanulmányi osztály előtt. Ráadásul a kocsi stabilitásának és irányíthatóságának sem tesz jót.

3. Egy gyerek a kocsiba, egy a kendőbe. Ilyet is láttam már, a jó szó rá a muris. Ha majd én csinálom, akkor talán inkább a rettenetesen fárasztó, a gerincsérv, és a mivel fogjam a csomagjaimat mondatok jutnak eszembe erről a műfajról.

4. A klasszikus mélykocsiba belefér két gyerek is: egy üldögél, egy meg fekszik. Mi így nyomtuk a tizenhárom hónappal idősebb nővéremmel. Persze nem valószínű, hogy az akkor 54 kilós anyám sűrűn pakolt volna fel minket ebben a felállásban a négyes-hatosra.

5. Egy gyerek a kocsiban, egy pedig pórázon, úgy is mint gyerekhám. Csak akkoráknál működik, akik nagyobb távot is le tudnak gyűrni, de nem maradnak megbízhatóan a mama szoknyájánál. Addig is marad egy szabad kezünk.

6. Két gyerek kendőben. Elöl-hátull vagy két oldalt. Haha! De láttam egy ilyen képet egyszer a neten. A kedves édesanya szélesen mosolygott és egyenes derékkal állt. Biztos profi fotóssal csinálták, mert egy percnél tovább ebben a pozícióban még G. I. Jane sem bírná.


És ti, kedves többgyermekes olvasóink? Ti hogyan oldjátok meg a kiruccanásokat?
Oszd meg másokkal is!
Mustra