Segítség! Meglepetést szervezek!

Szombat este a "kedvenc nagynéni" szerepkörben tetszelegve egyedül kell majd vigyáznom egy 15 hónapos rosszcsontra. Anyu ugyanis születésnapi ajándék gyanánt megnézi Az Operaház Fantomja koncertet (bár ezt még nem tudja), az összes keresztszülővel együtt. Itt lép be a képbe a jófej nagynéni (gy.k: én), aki vigyáz a kisfiúra, hogy a család fáradtabbik fele kikapcsolódjon pár órára. Egy aprócska probléma van: bár a sráccal kölcsönösen imádjuk egymást, de kettesben még soha nem töltöttünk fél óránál többet. És szombaton még a fürdetés is az én feladatom lesz.


Tudom, persze, egy lelkiismeretes anyuka nem biztos hogy magára hagyná a gyereket - és ez már a Poronty-olvasók terepe: anyura ugyanis tényleg ráfér a kikapcsolódés, ezért mikor eléállok a koncertjegyekkel, meg kell győznöm arról, hogy képes vagyok ellátni a feladatot.

Lenne egy-két tippetek, ami segíthet az érvelésben?

Néhány paraméter:

A srác: 15 hónapos, nagyon huncut de imádnivaló, élénk de irányítható, imádja a zenét, a mondókákat, viszonylag könnyen elalszik.

A nagynéni: jelen pánikhelyzettől eltekintve higgadt és imádja a kölköt, akivel jól megértik egymást; hosszú ideig "elvan" a manóval, de olyankor mindig elérhető közelségben van más családtag is; saját gyermeke ugyan nincs, de jónéhányszor végignézte már, mit kell csinálni a babával (Tudom, tudom, az nem ugyanaz, mintha csináltam volna - de szeretem a kihívásokat :-) )

Az anyuka: kikapcsolódásra vágyó, 31.szülinapot ünneplő Fantom-rajongó, aki egyebként nehezen hagyja magára a kisfiát, de észérvekkel meggyőzhető.

A koncert: szombat este, anyuka kb. 6 órakor hagyja el a lakást, a srác 9-kor már (elvileg) alszik; anyukánál és keresztszülőknél végig telefon, tapasztalt anyuka a szomszédban bármikor riasztható. Van valami tipp az anyuka meggyőzésére?

És jótanács, hogy a poronttyal mindketten sérülésmentesen ússzuk meg az estét?

Banita
Oszd meg másokkal is!
Mustra