Festékes szappan tanít kezet mosni

Gyerekkorban általában a „mi volt az ebéd az oviban” és a „mostál kezet” kérdésekre kell a leggyakrabban válaszolni, legalábbis saját, régi emlékeim alapján. A kézmosás ugyanis központi szerepet tölt be egy család életében: a felnőttek rendkívül fontosnak tartják, a gyerekek utálják, talán azért, mert a szappan állaga, legyen az szilárd vagy folyékony, többnyire gusztustalan és ragadós.

Ráadásul a legújabb kutatások szerint a legtöbb kézmosás semmit sem ér, ahhoz például, hogy egy vécézés után a baktériumok valóban eltűnjenek a kézről, legalább 20 másodperces kézmosás szükséges, eddig azonban senki sem sikálja a mancsát.



Ezért fejlesztették ki most gyermekekek számára a legújabb folyékony szappant, amihez növényi festéket adagoltak. A festék pirosra színezi a gyerek kezét, és csak 20 másodperces dörzsölés után tűnik el, így megtanítja a gyerekeket a helyes technikára, - amiben egyébként állítólag a felnőttek sem túl jártasak. Nyilvános vécékben elhelyezett rejtett kamerák szerint legalábbis a nők többsége a vécét elhagyva egyáltalán nem mos kezet, vagy csak vízzel leöblíti. Húsz másodperces, szappanos kézmosást egyáltalán nem rögzítettek a kamerák, persze kérdés, hogy kell-e a kézmosásból egyáltalán ekkora ügyet csinálni.
Oszd meg másokkal is!
Mustra