Anyázó anyák: övék ott a tér?

Néha úgy érzem, az anyukák a pletykás vénasszonyoktól csak annyiban különböznek, hogy a rosszindulaton és irigységen kívül gyermekükért akár ölre is mennek, és vicsorogva hörögnek a homokozó túloldaláról, ha például rá mersz szólni kölykére, aki huszadszor önti a homokot a tied fejére.


A minap két anyuka esett egymásnak a játszótéren, amiért az egyik dohányozni mert diszkréten elvonulva az egyik kuka mellett. Olyan cifra káromkodások és anyázás vette kezdetét, hogy sokan lemerevedve álltak és nem tudtak mit kezdeni a helyzettel.

Aztán szép lassan kialakult egy kisebb csapat, és együttes erővel szapulták a dohányos anyukát, akit végül sikeresen elűztek a játszóról kölykével együtt. Ezek után folytatták a pletykálást.

A vicc az egészben az, hogy a módszer a hordán belül is működik, azaz ha a következő percben az egyik csapattag nem úgy viselkedik, ahogy az kívánatos lenne, azaz urambocsá’ finoman rászól az egyik gyerekre, hogy ne verekedjen, akkor ugyanaz az anyuka, akivel percekkel ezelőtt még egy követ fújtak, most felháborodva hőzöng, hogy mi jogon szól rá más a gyerekére.
Oszd meg másokkal is!
Mustra