Reggelizőpehely vagy rántotta?

A legfontosabb étkezés a reggeli, ezért jobban oda kellene figyelni arra, hogy milyen ételekkel tömjük be reggelente az éhes szájakat. Kakaó, rántotta, virsli, szendvics, gyümölcsök, esetleg gabonapehely kerül az asztalra? Heti kérdés.

A slágerreggeli még mindig a szendvics, a közel háromszáz megkérdezett többsége egészségesnek tartja a reggelizőpelyheket, derül ki egy élelmiszergyártó megrendelésére készült felmérésből.


A kutatás azt mutatja, hogy egyre népszerűbbek a teljes kiőrlésű gabonából készült reggelizőpelyhek. A megkérdezett családok többsége (75 százalék) naponta vagy hetente többször fogyaszt valamilyen gabonapelyhet. A reggelizőpelyheket a gyermekek nagyobb arányban fogyasztják, mint szüleik, ugyanakkor a felnőttek körében is ismert és népszerű reggelifajta.

Mindemellett a magyar családokban még mindig a hagyományos szendvics a legnépszerűbb reggeli. A válaszadók első helyen jelölték meg a kenyérből és felvágottból álló fogást, a reggelizőpelyhek ezüstérmesek lettek, a harmadik helyen a péksütemények végeztek. Sokan fogyasztanak „angol reggelit” is: a meleg ételek közül a tojásrántotta a legkedveltebb.

És ti mit adtok a gyereknek reggelire?
Oszd meg másokkal is!
Mustra