Űrhajós a gyerekszobában

Egy chicagói tanárnő a bébifigyelője képernyőjén követi figyelemmel az Atlantis űrsikló fedélzetén zajló történéseket. A kamerás figyelő vevőrésze ugyanis valahogyan ráhangolódott a NASA közvetítésére, úgyhogy Natalie Meilinger élőben figyelheti az űrhajósok ténykedését. A bébifigyelő másik csatornája továbbra is a gyerekszobát közvetíti.


A három hónapos Jack és a kétéves Rachel édesanyja férjével együtt teljesen rákattant az űrhajóstévére, és amikor csak teheti, a fekete-fehér közvetítést bámulja. Hitetlenkedő kollégáinak videóra vette a figyelő képernyőjét és a rajta látható adást, melyet az utolsó tanítási napon bemutatott diákjainak is.

A NASA szóvivője szerint a figyelő által elfogott videójel nem közvetlenül az űrsiklóról származik, ám mindenképpen rendkívül érdekes jelenség. A küldetés élő videoközvetítése egyébként a NASA weboldalán is látható, tehát nem titkos adásról van szó. A bébifigyelő gyártója, a Summer Infant vizsgálja, hogy mi okozhatja a jelenséget. Még ők sem hallottak ilyesmiről.
Oszd meg másokkal is!
Érdekességek