A bugyiba is bekúszik a homok

Bár a Porontyon már bemutattunk egy nagyszerű homokozóasztalt, a játszótereken egyelőre hagyományos homokozókban építenek várat és sütnek pogácsát a gyerekek. Ez pedig azzal jár, hogy a játék végére minden, de minden tele lesz homokkal. Az még hagyján, hogy a cipőbe és a ruhák zsebeibe is kerül több ezer homokszemcse, sajnos az autósülésre, az előszobába és az egész lakásba is jut belőle bőven.

Ezen még az sem segít, ha már a bejárati ajtóban levetkőztetjük a gyereket. A kiszóródó homok pillanatok alatt szétfut a lakás különböző pontjaira, és csak leshetünk kimeredő szemekkel, amikor lehuppanva a kanapéra meztelen combunkra tapad egy halom homokszem.

Hiába porszívózunk össze rögtön, biztosra vehetjük, hogy a homokból jutott a konyhába is, ahol fogcsikorgatóan sercegni fog a papucs alatt. Ennél már csak az a borzasztóbb, amikor a zuhanyzóból kilépve egy kis kupacba lépünk.


És vajon hogy került oda? A megoldás egyszerű: a sunyi homok nemcsak a kiscipőkbe és –zoknikba mászott be, hanem a gyerek bugyijába is, amikor pedig a ruhadarab a szennyesbe került, észrevétlenül hullt le a szennyestartó mellé. Direkt a lábunk elé. Javaslatom: a homok monnyon le!
Oszd meg másokkal is!
Mustra