Anyád hülyeségeket beszél!

Az anyukák többnyire mindenen aggódnak, és minél inkább anyák lesznek, annál jobban előjön majd belőlük saját anyukájuk, bármennyire nem akarják. Sokan hajlamosak vagyunk szüleinktől halott mondatainkat, átgondolás nélkül tovább örökíteni gyermekeinkre, így maradnak életben olyan állítások, melyeknek tulajdonképpen semmilyen alapja nincs. Lássuk hát, mennyire igazak szokásos anyai intelmek:


Vegyél fel kabátot, mert beteg leszel!
Az influenza és megfázások nagy részét nem az okozza, hogy hidegben sétálunk, vagy megfázunk. Ez a hiedelem többnyire azért tarja magát, mert a megfázós, vírusos betegségek többsége télen, hideg időben fordul elő. Ráadásul a betegséget legtöbbször maga a félelem váltja ki. Ha félünk attól, hogy a vizes lábunk miatt megfázunk, ez így is lesz.

Leesel, és szétreped a fejed!
Bár a koponya valóban szét tud nyílni, ehhez nagyon nagy ütés szükséges, mondjuk teljes erőből neki esni egy asztal sarkának. Valószínűbb, hogy csak megsérül, vagy esetleg megreped a fejünk.

Ha lenyeled a rágót, beragad gyomrodba!
A rágó, mint minden más, amit lenyelünk, pár napon belül távozik a szervezetből. Persze nem egészséges lenyelni, de attól még nem ragad a belünkbe évekig.

Oltsd le a lámpát, ha tévét nézel, különben elromlik a szemed!
A tévézés az, ami árt a szemnek, nem pedig a fény, vagy a sötét. A szemészek szerint semmivel sem ártalmasabb fény nélkül tévézni, mint lámpa mellett.

Mindig legyen rajtad tiszta bugyi, nem tudhatod, mikor ér baleset!
Az eszméletlen emberről olyan gyorsan vágják le a ruhát, hogy soha nem figyelik meg, tiszta, koszos, kockás, vagy pöttyös alsóneműt viselt-e az illető.

Evés után egy óráig ne menj a vízbe, mert begörcsölsz és meghalsz!
Még senki sem halt meg azért, mert evés után túl gyorsan ment a vízbe. Úszás közben valóban előfordulhatnak izomgörcsök, de ezeknek nincs köze az elfogyasztott ételhez.

Nem ihatsz a kávémból, mert kicsi maradsz!
Valójában 30 éves kutatás sem tudta bebizonyítani, hogy a koffein bárkit is visszafogna a növekedésben. A tudósok elég nagy része aggódik egy ilyen lehetséges mellékhatás miatt, de nincs meggyőző bizonyíték, hogy ez az állítás igaz lenne.

Ha eltöröd a lábad, ne rohanj hozzám sírva!
Ha eltöröd a lábad, nem is tudnál rohanni, lábra állni azonban még esetleg igen. Vannak emberek, akik gyalog mennek be a kórházba is, persze nagyon fáj, de az izmok elég támasztékot biztosítanak a lábnak.

Ne játssz a varangyos békával, mert szemölcsöd lesz!
Ezt bizonyára mindenki hallotta gyerekkorában, pedig az az igazság, hogy szegény békáknak közük sincs a szemölcsökhöz, akár meg is csókolhatjuk őket, a szemölcsöt ugyanis egy human pampillona nevű vírus okozza, ezt pedig álltok nem hordozzák, és nem adják tovább. A varangy hátán lévő dudorok pedig nem szemölcsök, hanem csak segítik a könnyebb rejtőzésben.

Ha fogdosod magad, majd jól leszárad!
A maszturbációtól természetesen senkinek nem fejlődik vissza a nemi szerve, az efféle felfedezések hozzátartoznak a serdülő korhoz.

Kiszúrod valakinek a szemét azzal a bottal!
Ahhoz, hogy valakinek kiszúrjuk, vagy kinyomjuk a szemét, oda kell menni, és az ujjunkat erősen belenyomni, majd kifordítani. Egy hegyes tárggyal is megsérthetjük azonban a szaruhártyát, ami ugyan jobb, mint a szemkinyomás, de az sem túl kellemes.

Ne ropogtasd az ujjaidat, mert rosszat tesz az ízületeknek!
A mamádnak ebben van némi igaza. Bár köszvényt vagy egyéb súlyos ízületi betegséget nem kapunk az ujjak ropogtatástól, de valószínűleg tényleg nem tesz jót a kéznek.

Ne kancsalíts, mert úgy marad a szemed!
A szem nem tud úgy maradni, nem tud beragadni a kancsal pozícióba.

Edd meg a répát, attól lesz jó a szemed!
A répa valóban nagyon egészséges, és fontos béta-katotin forrás, (amit a máj A vitaminra változtat át, ami fontos a jó szemműködéshez), de az egészséges szemre tulajdonképpen semmi hatással sincs. Akinek nagyon gyenge a szeme, annak azonban jót tehet.
Oszd meg másokkal is!
Mustra