Tocsogó vatta vagy illatos törlőkendő?

A fogyasztó társadalom szerves részeként tonnaszám vásároljuk a popsitörlőket, vagy védőnőnk tanácsára vízben áztatott vattapamaccsal törölgetjük a gyerek hátsó fertályát? Heti kérdés.


Első lányom születése után lelkesen törölgettem alsó testtájait csuda finom illatú popsitörlővel, amikor is egy többgyermekes anyuka felvilágosított, hogy ezek a cuccok tele vannak illatanyagokkal, amelyekre allergiás lehet a gyerek, és különben is méregdrágák, használjak inkább vattát, amit előzőleg langyos vízbe mártogatok.

Kipróbáltam a javaslatát, amely kisdolog után akár még működhetne is, de egy hatalmas adag szétkenődött szart igen macerás és nehézkes így eltávolítani a ficergő gyerekről. Erre az esetre az anyuka azt tanácsolta, vigyem a csemetét a csaphoz, mossam le vízzel. Ezt is próbáltam. Biztos én vagyok a béna, de rengeteg vizet elhasználtam, amíg sikerült teljesen megtisztítani a popsit és környékét, arról nem is beszélve, hogy nem túl gusztusos kézzel mosogatni a kakit a bababőrről.

Másodszori próbálkozásomnál, amikor a csap alatt rúgkapálni kezdett a gyerek, a vízzel felhígult végtermék pedig a lábszáramon csordogált végig, eldöntöttem: visszatérek a popsitörlők illatos világába, bármennyibe kerül is. Szerencsére a gyerek sem lett allergiás rá, bár azóta már lehet hipoallergén változatot is kapni.

Barátnőim körében tartott közvélemény-kutatásom eredménye is az én véleményemet tükrözi: hanna szerint igaz, hogy vegyszeres-illatosított, tehát egészségtelen és környezetszennyező a popsitörlő, mégis azt használja, mert kényelmes és nem csöpög. Viki szerint drága a termék, de neki megéri az életérzés, amikor a dobozt kinyitva megcsapja orrát a törlőkendő diszkrét illata. Nem találtam olyan anyukát a környezetemben, aki ne popsitörlőt használt volna.

És ti hogyan tisztítjátok pelenkázáskor gyermekeitek alfelét?
Oszd meg másokkal is!
Érdekességek