A rekorder koraszülött még kórházban

Mégsem hagyhatta még el a kórházat Amillia Sonja Taylor, a világ egyik legkisebb súllyal és legrövidebb - nem egészen 22 heti - terhességet követően világra jött  koraszülöttje, mert elővigyázatosságból néhány napig még megfigyelés alatt akarják tartani orvosai, írja az MTI.


Klikk!


A kislány, aki mindössze 283 grammos súllyal jött a világra, jelenleg már 2 kilót nyom, és úgy volt, hogy kedden elhagyhatja a kórházat, ám a rutinvizsgálatok azt mutatták, hogy még nem teljesen védett a fertőzésekkel szemben, ezért elővigyázatosságból néhány napot még kórházban kell töltenie.

A kislány tavaly október 24-én császármetszéssel született, mivel az anyukánál komplikációk léptek fel, írja az MTI. Megszületését követően légzési és emésztési problémákat, valamint egy kisebb agyi vérömlenyt diagnosztizáltak nála, orvosai azonban remélik, hogy ezek egyike sem okoz hosszú távú egészségkárosodást.

Amilia első gyermeke szüleinek, mesterséges megtermékenyítéssel fogant, így pontosan lehetett tudni a korát. Otthon bölcsőben alszik majd, és cumisüvegből etetik, de továbbra is kap oxigént, légzésére pedig légzésfigyelő ügyel.
Oszd meg másokkal is!
Érdekességek