A szexet ovuláció környékén kívánjuk legjobban

A tüszőrepedést megelőző érzelemrohamok a teherbe eséssel állhatnak összefüggésben, írja az Index. A nők menstruációs ciklust kísérő érzelemkitörései evolúciós célt szolgálhatnak, állapították meg amerikai kutatók.

A National Institute of Mental Health nevű bethesdai pszichiátriai kutatóintézet orvosai 15 nő agytevékenységét figyelték meg a menstruációs ciklus különböző szakaszai alatt. A kutatás vezetője, Jean-Claude Dreher professzor a vizsgálatok eredményeiből arra következtet, hogy a nők nagyobb intenzitással élik át az érzelmeket tüszőrepedéskor. A peteérés környékén az erősebb örömérzet miatt a párosodási hajlam is nagyobb lehet, azaz a nők akkor kívánják a legjobban a szexet, amikor a legtermékenyebbek.

Dreher szerint valószínűleg az evolúció felelős ezért, de hozzátette, hogy ennek alátámasztására további vizsgálatok szükségesek.

Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.