Baby shower - a nulladik szülinap

A baby shower, magyarul bébi sáör, az egy angolszász dolog, vagyis a menő magyar kismamák már tartják. (A szerencsésebbeknek a barátnőik szervezik). Ez egy olyan buli, amit a nyolcadik hónap táján szerveznek, amikor már biztosnak látszik, hogy meglesz a gyerek, de még nem valószínű, hogy az ünnepségen lebabázik az anyuka.



Na nem üvegezést meg cigispogót kell elképzelni, hanem a szépen felöltözött barátnők eljönnek uzsonnára a várandós anyukához, megteáznak, és meglepik valamivel, ami jó lesz a gyereknek. Az ügyesebbek (akiknek sok jófej vagy gazdag barátnője van) egészen jól kistafírungozhatják születendő gyereküket, anélkül, hogy egy fillérjükbe is kerülne. De megkaphatnak egy csomó olyan drága hülyeséget, amit maguk soha nem vennének meg, mégis örülnének neki.

Amerikában már komoly hagyomány a baby shower, vagyis kötelező, és illik kirukkolni valami speciális témával, amire felfűzik a partit. Játékokat találnak ki, beöltöznek, különleges uzsonnát és frissítőket szolgálnak fel, az ajándékozást meg már ugyanúgy meg lehet oldani a nagyobb áruházaknál, mint az esküvőkön a nászajándék-szolgálatokkal, vagyis ajándéklistával. A meghívókkal is nagyon oda kell tenni magunkat, ha nem akarunk szégyenkezni kertvárosi barátnőink előtt.

Magyarországon még nagyon esetleges a dolog. Vagy kikunyerálsz egy partit a barátnőidtől, de akkor ugrik a meglepetés, vagy ráutaló magatartással valahogy rávezeted őket, hogy szeretnél részt venni ebben a legújabb hype-ban. A kevésbé romantikusak a férjjel együtt egyszerűen rendeznek egy bulit, ahová meghívják a barátaikat (fiúk-lányok vegyesen), itt sajnos egyértelműen az ajándékkapás a cél. De biztos vagyok benne, hogy már nálunk is vannak olyan körök, ahol olyan hibátlan baby showereket tartanak, hogy a Lila Akác közben is megirigyelnék.

Oszd meg másokkal is!
Mustra