Szóviccek áldozata, pedig nem erőssége a humor: a Szűz

Kulcsszavuk a precizitás, és bár sokszor rendmániásnak bélyegzik őket, inkább az egyetemes rendet keresik mindenben. Kiváló gondolkodók, és kreativitásuknak csak a jövőtől való félelmeik szabnak határt. A jegy eredeti jelentésének nincs köze a szexuális szüzességhez, egyszerűen érintetlent, önállót jelent.

Augusztus 23-án a Nap kilép az Oroszlán jegyéből és sugárzó energiáját a Szűz jegyűek élvezhetik tovább, önbizalmukat, energiaszintjüket megemelve. Míg az előbbi jegy szülöttei szereik a csillogást, a rivaldafényt, és fontos számukra, hogy megmutassák magukat a külvilágban, addig a Szűzek sokkal visszafogottabbak, és inkább saját belső értékeikre teszik a hangsúlyt. Ha művészként reflektorfénybe is kerülnek, magánéletükben akkor is visszahúzódók maradnak. Sikerük a precíz, részletekig kidolgozott munkájukban, a kitartásukban, jó kommunikációs és előadói képességeikben rejlik, köszönhetően a jegy urának, a Merkúrnak.

Híres Szűzek

Michael Jackson (Augusztus 29., 1958.),

Freddie Mercury (Szeptember 5., 1946.)

Pink (Szeptember 8., 1979.)

Shania Twain (August 28., 1965.)

Beyonce (Szeptember 4., 1981.)

Hugh Grant (Szeptember 9., 1960.)

Akadnak olyan hírességek is, akiknek születésekor nem csak a Nap állt a Szűzben, hanem még további planéták is, így náluk rendkívül erőteljesen megnyilvánulnak a jegy jellemvonásai:

Keanu Reeves (64%-a bolygóknak a Szűz jegyében állt, aszcendense is Szűz)

Andrea Bocelli (63%-a bolygóknak a Szűz jegyében állt aszcendense is Szűz)

Amy MacDonald (63%-a bolygóknak a Szűz jegyében állt)

B. B. King (58%-a bolygóknak a Szűz jegyében állt)

Ha rend van, akkor minden van

Aki meg akar érteni egy Szűzet, annak tudnia kell, hogy a „Mi van ha...” kezdetű kérdés központi szerepet játszik az életében, annyira fél a jövőjétől, hogy mindig átgondol minden lehetőséget. Kicsit olyan, mint egy vészmadár. Mivel föld jegy, szereti a biztonságot, és biztonságigénye sokszor problémákat is okoz, mert visszatartja attól, hogy kipróbálja azokat a kreatív lehetőségeket, amelyek merészséget és egy kis kockáztatást igényelnek. Kérjünk meg egy Szűzet, hogy kockáztasson, és elsápad ijedtében.

Bár az ügyesség és a fortélyosság sokszor együtt jár ezzel az érzékeny jeggyel, ám náluk valóban a rend a lelke mindennek. Egy Szűz megőrül attól, ha nincs rajta a doboz tetején a kép, mielőtt kirakná a puzzle-t. Tulajdonképpen a rendrakással kompenzálják bizonytalanságukat és az ismeretlentől, a káosztól való félelmüket. Ezt ellensúlyozandóan - néha nem is alaptalanul - rendmániásnak, vagy akár rögeszmésnek is titulálják őket.

Valójában nem mindegyik Szűz jegyű ilyen rendszerető, a hangsúly inkább a rend szón van. Van, aki ezt a gyakorlatban éli, és fizikailag érzi szükségét a rendnek maga körül, és van, aki belül, szellemi téren, fejben van otthon, gondolatai rendezettek, miközben a mosatlan edények gyűlnek körülötte.

Segítőkész, de nem szolgalelkű

A Szűznek kétségtelenül van hajlama az aprólékosságra, az egzaktságra és a szőrszálhasogatásra. Kiválóan tud módszeresen gondolkodni, precizitásával hatékonyan és gyorsan dolgozik. Realista, mindenre kritikusan és józanul tekint, és senki sem látja meg úgy a különbségeket, mint ő. A különbségtétel kényszere néha nyerssé teszi, félretaszít embereket, eszméket, karriert vagy szép dolgokat, mert azok esetleg nem elég hatékonyak.

Egy Szűz szereti, ha szükség van rá, nagyon szorgalmas és igyekszik hasznos lenni. Ám ez nem jelent szolgait, alávetettet, szolgalelkűt. Annak a Szűznek, akit mások lábtörlőként tudnak használni, nagy problémája van önmagával, és önértékelésével. Meglepő kijelentés, de általában a legemelkedettebb ideákkal rendelkező embereknek a legalacsonyabb az önbecsülése. Minél keményebben ítéljük meg magunkat, annál több olyan embert vonzunk be az életünkbe, akik látszólag folyamatosan kritizálnak bennünket.

Ha a fentieket magunkra nézve ismerősnek találjuk, de nem a Szűz jegyében születtünk, annak oka az lehet, hogy aszcendensünk, és/vagy bizonyos bolygóink születésünkkor a Szűz jegyben vagy a horoszkóp 6. házában álltak, ezért ismerhettünk magunkra.

Tanácsok Szűzeknek az idei évre:

Azok a kihívások, melyek az általuk fontosnak tartott alapigazságokat érik, bosszúság forrásai lehetnek, és fizikai, szellemi, érzelmi kimerültséget okozhatnak. Az előttük álló harcokat azonban nem külső erőkkel, hanem önmagukkal kell megvívniuk. Itt az ideje, hogy átgondolják azokat a dolgokat, melyek évekig az életük meghatározói voltak. Ami a múltban működött, nem feltétlenül hatékony a jelenben. Természetes, hogy időnként visszamenekülnek az ismerős régi dolgokhoz, de ne feledjék: „sokkal erősebbé válsz, ha haladsz”.

Ugyanakkor a Merkúr (ami a Szűz jegy ura) még szeptember 13-ig retrográd szintén a Szűzben, így ezekben a hetekben tanácsos lejátszani előbb a saját játszmáikat, mielőtt nagyobb kihívásoknak próbálnának megfelelni. Most bölcs befektetés, ha lépésről-lépésre javítanak az egészségükön, vitalitásukon, és az önmagukról kialakított képen.

Oszd meg másokkal is!
Mustra