Ha már feladta a májad: vasárnapi detox 6 pontban

A Sziget-életérzéshez hozzátartozik, hogy a vége felé már nem halljuk igazán jól, amit a mellettünk állók mondanak, hiába nem koncertezik éppen senki. Fekete sár folyik az orrunkból és a gyomrunk egészen furcsa impulzusokat küld az agyunk felé. A közel egy hét együttlét végén rendesen leamortizálódik a hardcore szigetlakók szervezete, de azoké is, akik csak az estéket töltik a kint. Az utolsó vasárnap esti roham előtt nem árt egy kis tisztítókúra, és erre a Szigeten is lehetőség van. Toplistánk következik a 6 legjobb detox és relax programról.

1. Gyümölcs minden formában

Több zöldség és gyümölcs stand és juice bár is található a fesztiválon. A frissen facsart gyümölcsleveket kedvünk szerint mixelhetjük, választhatunk az éppen szezonális gyümölcsök közül, sőt, több helyen különféle összeállítású gyümölcssalátákat is kínálnak. Nincs kifogás, kötelező a vitaminpótlás, este pedig jöhetnek a gyümölcs egyéb folyékony formái.

2. Thai masszázs

A meggyötört testeket hozzáértő kézzel rakják helyre a thai masszőzök. Tökéletes relax program, kár lenne kihagyni.

3. Méregtelenítő zöld tea

A thai masszázs mellett egyből található egy teaház, ahol erős zöld teával méregteleníthetjük szervezetünket. Több ilyen is van a Szigeten, még ötórai teára is betérhetünk, ha épp ahhoz van kedvünk - rengeteg teafű közül választhatunk.

4. Lebegés Zero gravity székekben

Miután kívül-belül rendbetettük magunkat, következhet egy relaxáló ringatózás a Zero gravity függőszékeiben. Tudatmódosító szerek és alkohol nélküli lebegés.

5. Lazacos szendvics

Egy egészséges ebédet még a Szigeten is megengedhetünk magunknak. A szinte kizárólag zsírban tocsogó és erősen fűszeres ételek után jól fog esni egy könnyű ebéd - grillezett lazac ropogós baguette-ben. Ilyen is van, a Nordsee standján kell keresni. Estefelé, amikor már kell valami, ami felszívja az alkoholt, úgyis megint a gyrosos vagy a lángos sütöde lesz a menő.

6. Oxigén bár

Akinek már semmi más nem segít, tisztíthatja szervezetét oxigénnel. 20 percen keresztül 70-80%-os oxigént lélegezhetünk be, ami már önmagában is felüdülés a Sziget poros levegője után. Az oxigén felélénkíti a központi idegrendszert, méregtelenít és az emésztésre is kedvező hatást gyakorol. Akinek ilyesmire nincs szüksége a fesztivál ideje alatt, az nincs is kint a Szigeten.

Fotó: Kováts Dániel

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek