Magyarország legjobb pálinkái 2011-ben

Gyulán kiderült, melyik pálinkákat érdemes idén mindenképp megkóstolnunk. A párlatversenyre több, mint nyolcszáz mintát neveztek. Magyarország legjobb pálinkája 2011-ben az Agárdi Pálinkafőzde Kft. szilvapálinkája lett.

Április 16-án Gyulán kihirdették a Magyarország legjobb pálinkája díj nyertesét, a XII. Nemzetközi kisüsti pálinkafesztivál, kiállítás és vásáron. Idén kilenc ország több mint 800 mintát nevezett. Összesen 106 arany, 155 ezüst, valamint 189 bronzérmet, és a kategória győzteseknek 20 Champion Díjat ítéltek oda.

Az ország legjobb kereskedelmi főzdéje címet az Agárdi Pálinkafőzde Kft. nyerte el. Magyarország legjobb pálinkája 2011-ben az Agárdi Pálinkafőzde Kft. szilvapálinkája lett.

Az ország legjobb bérfőzdéjének járó díjat a Bükkaranyosi Pálinka Kft. kapta, ahol többek között a Pelle párlatokat is főzik.

A társadalmi zsűri különdíját a Brill Pálinkaház Irsai Olivér szőlőpálinkája nyerte.

A benevezett párlatok nyilvános érzékszervi zsűrizése két teljes napon át tartott, az érmekről és a győztesekről egy huszonkilenc szakértőből álló zsűri döntött.

A legtöbb aranyérmet a szerbiai DiBonis Winery kapta, méghozzá tizennégy darabot. A magyar versenyzők közül az Agárdi Pálinkafőzde Kft. szerepelt a legeredményesebben tíz aranyéremmel. Második lett a Kisrét Manufaktúra Kft. hét arannyal, a Gyulai Pálinka Manufaktúra Kft. és a Vitalis Kft./Márton Pálinkafőzde hat-hat arannyal osztozott a harmadik helyen.

A pálinkahibákról itt olvashatsz. 2011-ben Magyarország legjobb pálinkáját készítő Vértes Tibortól tanultunk.

A jó pálinka tulajdonságait pedig itt ismerheted meg.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek