A G-pontot kadarkaként is meg lehet venni

A Nagy-Eged hegyen termő kadarkából készült még 2007-ben az a bor, amelynek Gróf Buttler Pincészet a G-pont@grófbuttler.húú nevet adta. Kellemes savas, és Valentin napra szerelmes üzenetnek kiváló.

Kicsit féltünk a bortól, aminek g-pont@grófbuttler.húú a neve, rózsaszín tüllbe van csomagolva, tizenötezer forintba kerül, és még félédes is. Tiniknek nem készülhetett, ahhoz túlságosan drága, és mi tagadás, meglehetősen elegáns a csomagolása. Akkor ki és mikor fogja megvásárolni? Nos, megkóstoltuk, és már tudjuk, kinek ajánljuk: szerelmes üzenetként Valentin napra.

Kellemesen savas, nem bántó benne a cukor

A Nagy-Eged hegyen Európa-szerte kivételesnek számító gondos kialakításban 501 méter magasságig kúszik fel a szőlőültetvény. Ezen a szenzációs termőterületen az alacsonyra beállított terméshozam (kevesebb mint 1 kg/tőke) csúcsminőséget produkál – ebből készülnek a prémiumminőségű borok. A G-pont@grófbuttler.húú is a Nagy Eged-hegyen termő kadarkából készült 2007-ben, amikor gyilkosan forró nyár volt, és a szőlőszemek szinte meg aszúsodtak. Ebből az alapanyagból egy magas maradékcukorral rendelkező bort készítettek, így már nem meglepő, hogy félédesen palackozták. Nem az a tipikus kadarka, sőt, az az igazság, hogy soha rá nem jöttem volna, ha nincs a palackra írva. Kellemesen savas, így egyáltalán nem bántó benne a cukor.


Tökéletesen egyet kell értsünk Kovács Antallal, a Kogart ház sommelier-jével, a borhoz rozéra sütött kacsamellet, vagy növendék birkát készítenénk. Úgy tűnik, vetélytársa termett a csajozós bor kategóriában a sárga muskotálynak. Mit gondoltok, milyen itallal lehet a nőt levenni a lábáról Valentin napon?

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek