Az 5 legjobb kalandpark felnőtteknek Magyarországon

GettyImages-1269462275
Olvasási idő kb. 5 perc

A jól felszerelt kalandparkokban a legkomolyabb felnőtteknek is előbújhat a gyermeki oldaluk, és izgalmas időt tölthetnek el a sportos és akár extrém feladatok során.

Földön, vízen és levegőben is megmutathatjuk a felnőtteket is váró kalandparkokban, hogy mire vagyunk képesek, és közben – biztonságos környezetben – felejthetetlen izgalmakat élhetünk át. Magyarországon több mint 60 kalandpark van, ezek közül mutat be a Dívány 5 igazán különlegeset.

Biztonságos szabadesés

Balatonbogláron kötélpálya, ejtőgép, íjászat, bobpálya, falmászás és számtalan egyéb izgalmas lehetőség várja a gyerekek mellett a felnőtteket is, hogy kipróbálják magukat.

Izgalmas kalandpályák várják a felnőtteket
Izgalmas kalandpályák várják a felnőtteketdavit85 / Getty Images Hungary

A 4 kilométer hosszú kötélpályát különböző nehézségi szinteken lehet igénybe venni a felnőtteknek is. A függő platformok, a hidak, a tiroli lesikló pályák és egyéb akadályok úgy lettek kialakítva, hogy mindenki számára egyformán élvezhetők legyenek. A biztonságot a védőfelszerelés és a dupla karabineres biztosító rendszer garantálja. Az ejtőgépen megtapasztalhatjuk a szabadesés élményét egy 13,5 méter magas toronyból a mélybe ugorva, természetesen teljes biztonságban.

Helyszín: Balatonboglár, Balatonboglár Kalandpark 

Tériszonyosok is felmászhatnak

A Ceglédfürdő szomszédságában található kalandparkban a felnőttek is jól érezhetik magukat. Az erdőben lévő parkban a kezdők és a haladók is találnak maguknak megfelelő pályát: gyakorló- és gyermekpálya, kezdőknek és profiknak való pálya, valamint a 6 átcsúszásból álló canopy is megtalálható itt. A vegyes fákból álló erdőben a tó felett átvezető canopy valódi elszántságot igényel, hiszen 12 méter magasságból másképp néz ki a világ, de onnan indul az igazi őrület: 6 darab, 80-100 méteres átcsúszó indul az erdőből a tavat átszelve vissza a Kalandparkba. Emellett vannak olyan pályák is, melyeket tériszonyosok is bátran kipróbálhatnak.

Helyszín: Cegléd, Ceglédi Kalandpark 

Izgalmas kalandok várják a felnőtteket
Izgalmas kalandok várják a felnőtteketAlas_spb / Getty Images Hungary

Indián és denevér is lehetsz

Gyöngyösfalunál található az ország egyik leghosszabb drótkötélpályája és az egyik legmagasabb mászófala, így izgalmas pillanatok várnak mindenkit. A drótkötélpályán 175 akadály teszi próbára a kalandvágyók ügyességét, a Száguldó Denevér pályán pedig 15 csúszással lehet végigmenni 720 méter hosszan, 16 méteres magasságban. A Holdfény Liget egyedülálló szolgáltatásai közé tartozik a mozgássérültek számára kialakított drótkötélpálya is. Az indián 7 próbán pedig kipróbálhatod a tomahawkdobást, az íjászatot, a dárdahajítást vagy éppen a lasszóvetést.

Helyszín: Gyöngyösfalu, Holdfény liget kalandpark

Éjszakai bobozás

Ha a Zemplénbe megyünk, mászófal, libegővel megközelíthető lombkoronasétány, Tubby-pályák, kalandtúrapályák és még számtalan szórakozás vár ebben a gyönyörű környezetben fekvő kalandparkban. Itt akár éjszaka is lehet bobozni, ami igazán látványos szórakozást ígér. A drótkötélpálya a sebességet imádóknak lesz felejthetetlen, mivel ezen 80 km/órás sebességgel „repülhetsz” a szemközti csúcs felé.

Helyszín: Sátoraljaújhely, Zemplén Kalandpark

Mindenhol ügyelnek a biztonságra
Mindenhol ügyelnek a biztonságraAnadolu / Getty Images Hungary

Szörnyrollerrel az erdőben

Még bátorság sem kell ahhoz, hogy egy igazi szörnyeteggel kerekezzünk az erdőben. A monsterrollerezés egy valóban egyedülálló program: 14 kilométeres száguldás a Bükk hegység szívében, különleges látnivalókkal. Az extrém körülményeknek is ellenálló rolleres kirándulás jó móka az egész családnak. A Kalandparkban emellett lézerharc, trambulinok és csúszó elemekkel felszerelt kötélpálya is van.

Helyszín: Szilvásvárad, Kalandpark és Kalanderdő

Ha újabb kalandok reményében még szívesen olvasnál az ország egyik legizgalmasabb szegletéről, kattints ide!

DOGZ Fesztivál a Városligetben!

Szeptember 7-én kutyás bemutatókkal, falkasétával, izgalmas előadásokkal, tanácsadással és gyerekprogramokkal vár mindenkit az év legnagyobb kutyás rendezvénye.

Regisztrálj az ingyenes rendezvényre!

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Ezt olvastad már?

Érdekességek