Sült tészta tökkel és spenóttal – kétféle sajtot olvasztottunk a tetejére

Egy adag sült fokhagyma és egy kevés pecorino sajt teszi tökéletessé ezt az egyszerű vega fogást. Talán már mondanunk sem kell, hogy húsevőknek köretként is tökéletes.

Kedvenc sajtjaiddal készítsd!
Kedvenc sajtjaiddal készítsd!Cultura RF/BRETT STEVENS

Hozzávalók 2 személyre:

  • 10 deka füstölt sajt lereszelve
  • 15 deka pecorino sajt lereszelve
  • 1 fej fokhagyma
  • 15 deka spenótpüré
  • 2 bögre pennetészta
  • 20 deka sütőtök felkockázva
  • 1 ek. vaj
  • 2 ek. olaj
  • ízlés szerint só, bors, fokhagymapor, szerecsendió
  • 2 nagy ek. mascarpone
  • 1.5 deci tejszín
Recept idők

Elkészítés:

A befűszerezett tököt a forró zsiradékok keverékén puhítsd meg. A tésztát tedd fel főni, a félbevágott fokhagymafejet egy kicsit beolajozva és besózva egy alufóliában tedd a sütőbe. Süsd 40 percen át, és ha a tészta és a fokhagyma is elkészült, egyszerűen keverd el egymással az alapanyagokat, fűszerezd be alaposan, és a sajttal a tetején pirítsd a sütőben 10 percen át. 

kapcsolódó A karfiollevesből ne hagyd ki a szerecsendiót és egy adag frissen pirított mandulát!
A karfiollevesből ne hagyd ki a szerecsendiót és egy adag frissen pirított mandulát!

A karfiol és a szerecsendió valamiért nagyon jóban vannak, és most nem tennél mellé mást, egy kevés pirított bacont, sült hagymát és mozzarellagolyókat is adj hozzá tálaláskor.

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Edd a rántott halat úgy, ahogy az angolok – fish and chips egyszerűen

Miért ne ehetenénk angolosan ezt a fogást, és ezúttal nem burgonyasalátával vagy franciasalátával tálalva?

december5., 16:12

A milánói borda otthon még finomabb, mutatjuk a legegyszerűbb receptet

A milánói borda egy kicsit fúziós elegye az olasz konyhának és annak a magyar alapvetésnek, hogy rántott hús nélkül az ebéd meg sem történt.

november21., 11:24

Heti kedvencünk: epres-mogyorókrémes palacsintatorta

Ha egy olyan receptet keresel, amit a legválogatósabb gyerekek és felnőttek is szeretnek, ezt az epres-mogyorókrémes palacsintatortát vesd be. Dupla adagban és minisütőben lesz igazán magas torta belőle.

december4., 06:20

Őszi tészta sült hagymával, párolt almával és fehér kolbásszal

Nagyon különleges, de isteni fogás, amiben nem kell megijedned egy kevés ropogós diótól. Az illatos pirított csonthéjas remekül illik a tetejére, és ha bevállalósabb vagy, akár az almakockák is jól illenek mellé.

szeptember27., 10:24

Négysajtos lasagne: ez a legfinomabb változat

Tökéletes maradékmentésre és a hűtőben árválkodó sajtcsücskök okos felhasználására.

december3., 09:24

Te is szereted a tésztát? Ezt a gesztenyés-fehér kolbászos finomságot készítsd el!

Érkezik a tél, a sült és a főtt gesztenye legbiztosabb szezonja. És ha a desszertek és a sült változat mellett valami mást is kipróbálnál, készítsd el ezt a jó kis krémes tésztát, majd tálald egy nagy adag parmezánnal a tetején.

november8., 09:24

Mustra