Reggeli zabpalacsinta vaníliás-nektarinos raguval

Ha egy kicsit egészségesebb fogásokat választanál, de igazi ínyenc vagy, ez lehet számodra a tökéletes reggeli. A ragu az esti grillezés után egy gombóc fagyi tetején is finom.

Ha őszibarackkal készíted, egy gyors forrázás után hámozd meg a gyümölcsöket.
Ha őszibarackkal készíted, egy gyors forrázás után hámozd meg a gyümölcsöket.Daria Zlodyushkina

Hozzávalók 2 személyre

A raguhoz

  • 5 nagyobb darab nektarin felkockázva
  • 1 nagyobb tk. vaj
  • 1 nagy ek. baracklekvár
  • 0.5 darab vaníliarúd kikapart magjai
  • 1 csipet só és csili
  • 0.5 darab bionarancs leve és héja

A palacsintához

  • 0.5 bögre zabpehelyliszt
  • 5 bögre búzafinomliszt
  • 2 csapott ek. cukor
  • 2 csapott ek. puha vaj
  • 2 nagyobb darab tojás
  • 1 mk. sütőpor
  • 1 nagyobb mk.
  • 1 bögre tej
Recept idők

Elkészítés:

A ragu hozzávalóit forrald össze egy kis serpenyőben, majd tedd félre. Egy kis narancs- vagy mandulalikőrrel dobhatod fel, ha felnőtteknek készül. 

A palacsinta hozzávalóit alaposan dolgozd össze egy turmixban, majd süss belőle kis lángon kisebb amerikai palacsintákat egy kevés olajon. Ha ezzel megvagy, tálald a raguval és egy kevés sós vajjal a tetején a palacsintákat.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek