Ha őszibarackkal készíted, egy gyors forrázás után hámozd meg a gyümölcsöket.Daria Zlodyushkina
Hozzávalók 2 személyre
A raguhoz
- 5 nagyobb darab nektarin felkockázva
- 1 nagyobb tk. vaj
- 1 nagy ek. baracklekvár
- 0.5 darab vaníliarúd kikapart magjai
- 1 csipet só és csili
- 0.5 darab bionarancs leve és héja
A palacsintához
- 0.5 bögre zabpehelyliszt
- 5 bögre búzafinomliszt
- 2 csapott ek. cukor
- 2 csapott ek. puha vaj
- 2 nagyobb darab tojás
- 1 mk. sütőpor
- 1 nagyobb mk. só
- 1 bögre tej
Elkészítés:
A ragu hozzávalóit forrald össze egy kis serpenyőben, majd tedd félre. Egy kis narancs- vagy mandulalikőrrel dobhatod fel, ha felnőtteknek készül.
A palacsinta hozzávalóit alaposan dolgozd össze egy turmixban, majd süss belőle kis lángon kisebb amerikai palacsintákat egy kevés olajon. Ha ezzel megvagy, tálald a raguval és egy kevés sós vajjal a tetején a palacsintákat.