A szezámmag ízét csempészi az ételekbe a klassz tahini, amit nem csak a hummuszba keverhetsz. A reggeli zabkásádban is remek lesz, zsírtartalma miatt ráadásul sokáig eltelít és jó ideig nem leszel éhes utána.
Tahini helyett mogyoróvajat is használhatsz.Foxys_forest_manufacture
Hozzávalók
2 személyre
- 1 bögre apró szemű zab
- 1.5 bögre forró mandulatej
- 1 ek. tahini
- 1 darab banán felkarikázva
- 1 marék banáncsipsz összetörve (a tetejére)
- édesítő ízlés szerint
- 1 csipet só
- Előkészítési idő: 10 perc
- Elkészítési idő: 20 perc
Elkészítés:
Forrázd le a zabot a tejjel, és lefedve tedd félre 10 percre. Ha ezzel megvagy, keverd el a többi alapanyaggal, majd a banáncsipsszel a tetején tálald.
Miért olyan egészséges a zab?
A zabkása nemcsak táplál, de finom és egészséges is.
Tovább olvasom