Mandulásan még finomabb.voltan1
Hozzávalók
A szilvás réteghez
- 50 deka szilva összevágva
- 0.5 deci amaretto
- 4 nagy ek. cukor
- 0.5 darab citrom leve és héja
- 1 nagy ek. vaj
- 2 ek. liszt
- 1 csipet só
A tésztához
- 1 zacskó vaníliás cukor
- 1 bögre liszt
- 12.5 deka vaj felolvasztva
- 15 deka amaretti összetörve
- 1 mk. só
- 3 nagy ek. barna cukor
Elkészítés:
Forgasd a lisztbe a gyümölcsöket, majd egyszerűen forrald össze a szilvás ragu hozzávalóit, amíg sűrű töltelék lesz belőle. (Egy kis vizet is önthetsz közben alá.)
A tészta hozzávalóit gyúrd össze alaposan egy kevés vízzel, tedd a hűtőbe fél órára, majd reszeld a ragu tetejére. Süsd készre 25 perc alatt és langyosan tálald.