Szilvás crumble egyszerűen, amarettivel

Ezektől az olasz, mandulás kekszektől még finomabb lesz ez az édesség, ami mellől persze hogy nem hiányozhat egy nagy adag fagyi, vagy a hideg napokon vaníliasodó.

Mandulásan még finomabb.
Mandulásan még finomabb.voltan1

Hozzávalók

A szilvás réteghez

  • 50 deka szilva összevágva
  • 0.5 deci amaretto
  • 4 nagy ek. cukor
  • 0.5 darab citrom leve és héja
  • 1 nagy ek. vaj
  • 2 ek. liszt
  • 1 csipet

A tésztához

  • 1 zacskó vaníliás cukor
  • 1 bögre liszt
  • 12.5 deka vaj felolvasztva
  • 15 deka amaretti összetörve
  • 1 mk.
  • 3 nagy ek. barna cukor
Recept idők

Elkészítés:

Forgasd a lisztbe a gyümölcsöket, majd egyszerűen forrald össze a szilvás ragu hozzávalóit, amíg sűrű töltelék lesz belőle. (Egy kis vizet is önthetsz közben alá.)

A tészta hozzávalóit gyúrd össze alaposan egy kevés vízzel, tedd a hűtőbe fél órára, majd reszeld a ragu tetejére. Süsd készre 25 perc alatt és langyosan tálald. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek