Felismered a ’80–90-es évek magyar olimpiai bajnokait? Kvíz!

Nem túlzás azt álltani, hogy az olimpiai játékok története a magyar sport sikertörténete is. Tízmilliós ország lévén persze a számok abszolút értékét tekintve nem vehetjük fel a versenyt az USA, Kína, Oroszország, Franciaország csapataival, de így sincs okunk a szégyenkezésre: a nyári és téli játékokon összesen 502 érmet szereztünk. Lakosságarányosan pedig egészen előkelő helyen állunk.

A jelenkor olimpikonjai egyáltalán nincsenek könnyű helyzetben. Tavaly a járvány miatt 2021-re tolták az olimpiai játékokat, de jelenleg ismét bizonytalan, idén irány-e Tokió, vagy sem. Hosszú Katinka, Márton Anita vagy épp Milák Kristóf most nem tudnak nagyon mást tenni, mint készülni úgy, mintha biztosan lenne olimpia. Nekünk pedig marad az, hogy kicsit visszarepülve az időben, régi dicsőségünk nyomába eredjünk. 

A nem túl távoli múltból a moszkvai, a barcelonai és a szöuli olimpia kiemelkedően sikeres olimpiáink voltak, de jól szerepeltünk Atlantában is. Kvízünkben a ’80–90-es évek olimpiai diadalaira emlékezünk. A te feladatod, hogy a csatolt képről felismerd, melyik bajnokot látod. 

Minden kérdés megválaszolására 30 másodperc áll rendelkezésedre. Jelöld meg a helyes választ, vagy várd ki az idő végét, vagy kattints a "Következő kérdés" gombra. A linkre kattintva elindul a játék.

Sajnos nem sikerült :(
Kérjük próbáld meg újra.

Indulhat a kvíz!
Oszd meg másokkal is!
Mustra