
Hozzávalók 2 személyre:
- 80 deka édesburgonya felkarikázva
- 2 darab pulykaszárny
- 5 ek. étolaj
- ízlés szerint só, bors, majoránna
- 6 gerezd fokhagyma
- 1 ek. puha vaj
Elkészítés:
Olajozd be kissé a batátát és fűszerezd, majd tedd egy hőálló tál aljára. Erre mehet a zsiradékkal beborított és befűszerezett hús és a fokhagyma. Fedd be az egészet alufóliával és süsd 40 percen át, majd vedd le a fóliát, és adj neki még 30 percet (közben egyszer fordítsd meg). Úgy a legfinomabb, ha az édesurgonyából egy kevés vajjal és tejszínnel pürét készítesz mellé.

Csak egy cidert vettél pluszban és talán egy zacskó gyömbért, és készítettél valami nagyon különlegeset akár az ünnepekre, akár egy hétvégi vacsorára.
Tovább »