Süss pulykát édesburgonyaágyon egy kevés rozmaringgal, majoránnával és sok fokhagymával!

Ki ne szeretné az édesburgonyát, mi is imádjuk. Még jobb, ha úgy készül el, hogy nincs túl sok munkánk vele. Ez a recept is ilyen, amit mi rengeteg édesre sült fokhagymával szeretünk a legjobban.

Salátával és édesburgonyával a legfinomabb.
Salátával és édesburgonyával a legfinomabb.Fotó: Nikolay_Donetsk

Hozzávalók 2 személyre:

  • 80 deka édesburgonya felkarikázva
  • 2 darab pulykaszárny
  • 5 ek. étolaj
  • ízlés szerint só, bors, majoránna
  • 6 gerezd fokhagyma
  • 1 ek. puha vaj
Recept idők

Elkészítés:

Olajozd be kissé a batátát és fűszerezd, majd tedd egy hőálló tál aljára. Erre mehet a zsiradékkal beborított és befűszerezett hús és a fokhagyma. Fedd be az egészet alufóliával és süsd 40 percen át, majd vedd le a fóliát, és adj neki még 30 percet (közben egyszer fordítsd meg). Úgy a legfinomabb, ha az édesurgonyából egy kevés vajjal és tejszínnel pürét készítesz mellé. 

Ezzel elkerül a kajakóma: ciderrel sült pulyka, gyömbéres, mézes gyümölcskörettel
Ezzel elkerül a kajakóma: ciderrel sült pulyka, gyömbéres, mézes gyümölcskörettel

Csak egy cidert vettél pluszban és talán egy zacskó gyömbért, és készítettél valami nagyon különlegeset akár az ünnepekre, akár egy hétvégi vacsorára.

Tovább »

Még több recept

Nyári, kukoricás raguleves vegán módra

Egy kissé édeskés leves lesz az alig negyedórás főzés végeredménye, ami mexikói fűszerekkel, csípősen a legfinomabb. Ha nem szeretnéd túl fűszeresre, akkor tárkonyt vagy bazsalikomot adj hozzá.

június13., 10:52

Vegán paella

Ez a fogás éppen elég tartalmas ahhoz, hogy bevesd ebédre vagy vacsorára, de arra is alkalmas, hogy ha húsevőket is vendégül látsz, felcsíkozott csirkemellel is remek fogás készülhessen belőle.

június11., 10:24

Klasszikus új ruhában: pimpeld a franciasalátát sült pulykával, friss zellerrel és ementálival

Ha szereted a franciasalátát és szívesen összedobnál belőle valamit, ami már vacsorára is teljes értékű fogás, keverd el sült pulykacsíkokkal, sajttal, friss zellerrel és almával.

január29., 06:04

Vajjal sült pulykamell – ebben minden kedvenc zöldfűszered felhasználhatod

Egy kevés vaj mindegyik húsfélének jót tesz, miért lenne a pulyka kivétel? Tálald szendvicsben, főzelékek mellett vagy friss saláta tetején.

június8., 12:52

Különlegesség percek alatt: rozsszendvics hideg sülttel és fahéjas, aszalt paradicsomos szósszal

A karácsonyra általában alaposan felkészülünk sültekkel, legyen belőlük másnap egy menő szendvics!

2019. december27., 12:26

Baconös-borsós penne

A bacon igazi dzsóker a konyhában, és amíg nem lesz fogásaink alapja, addig talán a háziorvos sem kap rohamot, ha megtudja, hogy hetente néhányszor eszünk belőle. Ebbe a fogásba nem kell belőle sok, és mellette ott lesz a borsó és a petrezselyem, amelyek viszont kifejezetten segítenek abban, hogy új kedvenc ételed egy kicsit egészségesebb legyen.

június10., 10:52

Mustra