Húszperces sertésszűz serpenyőben – add hozzá a kedvenc zöldségeid!

Gyors és különleges fogás, amivel akár a vendégeid is meglepheted. Nincs, aki ne szeretne egy puhára sült húst egy nagy adag friss zöldséggel és különleges fűszerekkel!

Akár zellert is adhatsz hozzá.
Akár zellert is adhatsz hozzá.AlexPro9500

Hozzávalók 2 személyre:

  • 40 deka sertésszűz felcsíkozva
  • 20 deka bármilyen gomba apróra vágva
  • 0.5 darab cukkini felkockázva
  • 1 ek. vaj
  • 2 ek. olaj
  • ízlés szerint só, bors, oregánó, friss bazsalikom
  • 6 deka szárított paradicsom apróra vágva
  • néhány szem fekete olíva
  • 3 gerezd zúzott fokhagyma
  • 1 ek. liszt
Recept idők

Elkészítés:

Lisztezd be a húst és dobd a forró zsiradékok keverékére a hagymával együtt. Adj neki öt percet, majd add kozzá a többi alapanyagot, és magas hőfokon süsd néhány percig (nem kell, hogy a cukkini teljesen puha legyen). Ha elkészültél, fűszerezd a keveréket, és friss bazsalikommal (esetleg kecskesajttal) a tetején tálald. 

kapcsolódó Vargányás sertésszűz - elegáns, de egyszerű
Vargányás sertésszűz - elegáns, de egyszerű

Ha valami finomat szeretnénk feltálalni, de nem szeretnénk rá vagyonokat költeni, sem órákig főzőcskézni.

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Darált húsos tészta brokkolival és mandulával

Ha nálad is akad éppen annyi darált hús, amiből már nem lenne két teljes adag ragu, dobd fel egy nagy adag, egészséges, párolt brokkolival! Nemcsak vitaminokban, de ízekben is sokkal gazdagabb lesz a végeredmény.

október23., 09:24

Ez az egyik legjobb őszi desszert: muffinok fahéjascsiga-ízben, citromos sajtkrémmel

A frissen sült, langyos fahéjas csigáknál nincs is finomabb, de ha épp nem töltenél időt a dupla kelesztéssel, készíts egy ahhoz hasonló édességet sokkal gyorsabban, sütőporral. A tetejére cukorral, fahéjjal és citrommal elkevert natúr sajtkrémből készíts sűrű mázat.

október22., 11:24

Egyszerű finomság hétvégére: almás sütemény calvadosos-szal

A calvados almából készült, hagyományos normandiai almaborból készített, érlelt gyümölcspárlat, amelyet elsősorban aperitifként fogyasztanak. Almapárlatnak és almabrandy-nek is nevezik. Ezért is illik annyira jól ehhez a klassz, őszi, almás desszerthez.

október23., 10:24

Reggeli pirítós fenszi változatban: parmezánnal és buggyantott tojással

Érdemes a konyhakertben snidlinget tartanod, mert az ilyen fogásokat épp a friss zöldfűszerek varázsolják igazán finommá.

augusztus27., 11:24

Ez a csípős sertésszűz szendvicsben a legfinomabb, ecetes lila hagymával és házi majonézzel

Ha marad belőle, készíts a raguval gyors vacsorát, amihez csak egy kis adag lilahagyma-salátát kell összedobnod néhány órával korábban. Kevés ecettel és sóval ízesítve a hagyma elveszti erős aromáját, sokkal kevésbé lesz pikáns, mégis izgalmas ízeket ad a vörös húsokkal készült szendvicsekhez.

február5., 06:04

Gyors ebéd: vargányás, húsos tészta tejszínesen

A legjobb akkor lesz, ha szánsz egy kis időt mellé egy házi tészta meggyúrására, de egy sütőtökös gnocchi mellett is remek. Ha pedig hétköznap dobnád össze, egy nagy adag olasz durumtészta sem szentségtörés ehhez a fogáshoz.

október17., 11:24

Mustra