Úgy tűnik, létezik az a lelkiállapot, amikor az embernek már gyerekként elege lesz a Wellington-bélszínekből, homárból, uborkás szendvicsből és frissen sült teasüteményekből, és helyettük valami nagyon egyszerűt enne minden egyes nap. A ma már felnőtt Harry herceggel és Vilmos herceggel hasonlóképpen történt: kedvencük egy olyan fogás volt, amit valószínűleg te is szeretsz, és jó eséllyel a spájzban most is megvan hozzá minden alapanyag. Lássuk, mi volt a két királyi gyerek kedvence!
Az egyelőre nem tudni, hogy a királyi család mit szól hozzá, de Darren McGrady, egykori királyi séf rendszeresen megosztja kedvenc ételeik receptjét és ahhoz fűződő emlékeit. Most épp azt árulta el, a királyi trón várományosa és Meghan Markle férje vajon mennyire szerették a sajtos tésztát, és hogyan kellett azt elkészítenie nekik.
„Gyakran szerepelt az étlapon a ropogósra sült csirke sajtos makarónival. A fiúk nagyevők voltak! Néha befaltak belőle kettőt, hármat, sőt négyet is”
– magyarázta Darren a YouTube- csatornáján.
„Olyan egyszerű otthon elkészíteni a tésztát, csak vajat, lisztet, tejet, tejszínt, cheddar sajtot, parmezán sajtot és sót kell bele tenni” – fűzte hozzá a séf, aki kiemelte: vétek a dobozos verziót használni mindenből, ami ennyire egyszerűen elkészíthető.
Az egykori királyi séf azt is elárulta, hogy amikor a dajkájuk a házban volt, a csirkéhez brokkolit is kellett enni.
„A megegyezés az volt, hogy Harrynek és Williamnek egy szál brokkolit kellett enni minden egyes csirkedarab után, amit felfaltak”
– árulta el a szabályokat.
A receptet a séf nem mulasztotta el megosztani, megtesszük hát mi is!
HOZZÁVALÓK:
1 csésze miniszarvacska megfőzve és lecsepegtetve
1 csésze cheddar sajt
½ csésze parmezán
2 evőkanál vaj
2 evőkanál liszt
¾ csésze tej
¾ csésze zsíros tejszín
½ csésze mozzarella sajt (elhagyható)
só és bors ízlés szerint
½ csésze cheddar sajt a tetejére
A HÚSHOZ:
8 csirkecomb, kicsontozva, bőrrel
só
ELKÉSZÍTÉS:
1. LÉPÉS
A sütőt előmelegítjük 220 °C-ra.
A csirkét megszórjuk sóval, és sütőlapra tesszük egy rácsra. Körülbelül 30-45 percig sütjük, amíg a héja aranybarnára és ropogósra nem változik, a hús pedig megpuhul.
2. LÉPÉS
Egy nagy serpenyőben olvasszuk fel a vajat, és adjuk hozzá a lisztet. Hozzákeverjük a tejszínt és a tejet, és lassú tűzön addig főzzük, amíg a szósz besűrűsödik.
3. LÉPÉS
Keverjük hozzá a parmezánt és a cheddart. Sózzuk, borsozzuk. Adjuk hozzá a kifőtt tésztát, és keverjük össze a tészta összes szükséges hozzávalóját.
4. LÉPÉS
Egy kis tepsibe, vagy jénaiba kanalazzuk a tésztát, megszórjuk a tetejére szánt cheddarral, és körülbelül 20 percig sütjük.