Ez volt Harry és Vilmos herceg kedvenc gyerekkori étele – mutatjuk a receptet is!

A két gyerek válogathatott volna a drágánál is drágább fogások és alapanyagok között, ehhez képest a legtöbbször a világ egyik legegyszerűbb ételére fájt a foguk.

Úgy tűnik, létezik az a lelkiállapot, amikor az embernek már gyerekként elege lesz a Wellington-bélszínekből, homárból, uborkás szendvicsből és frissen sült teasüteményekből, és helyettük valami nagyon egyszerűt enne minden egyes nap. A ma már felnőtt Harry herceggel és Vilmos herceggel hasonlóképpen történt: kedvencük egy olyan fogás volt, amit valószínűleg te is szeretsz, és jó eséllyel a spájzban most is megvan hozzá minden alapanyag. Lássuk, mi volt a két királyi gyerek kedvence!

Az egyelőre nem tudni, hogy a királyi család mit szól hozzá, de Darren McGrady, egykori királyi séf rendszeresen megosztja kedvenc ételeik receptjét és ahhoz fűződő emlékeit. Most épp azt árulta el, a királyi trón várományosa és Meghan Markle férje vajon mennyire szerették a sajtos tésztát, és hogyan kellett azt elkészítenie nekik. 

GettyImages-1271537314
Anwar Hussein / Getty Images Hungary

„Gyakran szerepelt az étlapon a ropogósra sült csirke sajtos makarónival. A fiúk nagyevők voltak! Néha befaltak belőle kettőt, hármat, sőt négyet is”

– magyarázta Darren a YouTube- csatornáján.

„Olyan egyszerű otthon elkészíteni a tésztát, csak vajat, lisztet, tejet, tejszínt, cheddar sajtot, parmezán sajtot és sót kell bele tenni” – fűzte hozzá a séf, aki kiemelte: vétek a dobozos verziót használni mindenből, ami ennyire egyszerűen elkészíthető. 

Az egykori királyi séf azt is elárulta, hogy amikor a dajkájuk a házban volt, a csirkéhez brokkolit is kellett enni.

„A megegyezés az volt, hogy Harrynek és Williamnek egy szál brokkolit kellett enni minden egyes csirkedarab után, amit felfaltak”

– árulta el a szabályokat. 

A receptet a séf nem mulasztotta el megosztani, megtesszük hát mi is!

HOZZÁVALÓK:

1 csésze miniszarvacska megfőzve és lecsepegtetve

1 csésze cheddar sajt

½ csésze parmezán

2 evőkanál vaj

2 evőkanál liszt

¾ csésze tej

¾ csésze zsíros tejszín

½ csésze mozzarella sajt (elhagyható)

só és bors ízlés szerint

½ csésze cheddar sajt a tetejére

 A HÚSHOZ: 

8 csirkecomb, kicsontozva, bőrrel

ELKÉSZÍTÉS:

1. LÉPÉS

A sütőt előmelegítjük 220 °C-ra.

A csirkét megszórjuk sóval, és sütőlapra tesszük egy rácsra. Körülbelül 30-45 percig sütjük, amíg a héja aranybarnára és ropogósra nem változik, a hús pedig megpuhul.

2. LÉPÉS

Egy nagy serpenyőben olvasszuk fel a vajat, és adjuk hozzá a lisztet. Hozzákeverjük a tejszínt és a tejet, és lassú tűzön addig főzzük, amíg a szósz besűrűsödik.

3. LÉPÉS

Keverjük hozzá a parmezánt és a cheddart. Sózzuk, borsozzuk. Adjuk hozzá a kifőtt tésztát, és keverjük össze a tészta összes szükséges hozzávalóját.

4. LÉPÉS

Egy kis tepsibe, vagy jénaiba kanalazzuk a tésztát, megszórjuk a tetejére szánt cheddarral, és körülbelül 20 percig sütjük.

Oszd meg másokkal is!
Mustra