Fetával még a bruschetta is finomabb, mutatjuk, hogyan készítsd!

A fetának ezer arca van, és ha te is szereted salátában, érdemes megkóstolnod a pirítósod tetején is, olaszos fűszerekbe forgatott zöldségekkel.

Az a másik sem néz ki rosszul.
Az a másik sem néz ki rosszul.Big Cat Corp - Stock Services

Hozzávalók 2 személyre:

  • 6 kisebb szelet ciabatta
  • 1 ek. puha vaj
  • 2 ek. fekete olíva
  • 1 darab salátahagyma apróra vágva
  • 1 nagy ek. balzsamecet
  • ízlés szerint só, bors, oregánó, fokhagymapor és friss bazsalikom
  • 15 deka fetamorzsa
  • 2 ek. olívaolaj
Recept idők

Elkészítés:

A megvajazott kenyereket pirítsd meg, a többi hozzávalót pedig vágd nagyon apróra és keverd el jól az ízesítőkkel és olajjal. Kanalazd a kenyerek tetejére, és friss bazsalikomlevelekkel tálald. 

kapcsolódó 5 különleges, kevert süti, amit alig fél óra alatt összedobsz
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Őszi burrito fűszeres babraguval és olvadt sajttal

Akár darált hússal készíted, akár egy fokkal könnyebb változatban, húsmentesen, a fahéj, a gyömbér és a szerecsendió egy kis adagban nagyon finom lesz ebben a fogásban. Az édesburgonyával és a mézeskalács klasszikus fűszereivel igazán téli hangulata lesz a tekercseknek.

október22., 09:24

Csirkemelles szendvics olívás fetakrémmel – hamburger görög hangulatban

Minden hamburger és szendvics tökéletes fogás akkor, ha az ember kísérletező kedvű és kreatív hangulatban van. Ebbe a görög változatba nálunk egy kis csokor, apróra vágott citromfű is került.

2020. augusztus5., 06:04

Sós, édes és zöldséges: zöldségkrémleves fetával és mézes tökkel

A zöldségkrémleves visszafogott tejszínes íze mellett szuper egy adag tetejére morzsolt sós feta és néhány kocka sült tök egy kis mézzel.

2019. november14., 09:23

Citromos fejes saláta fetával és kesudióval – gyors és egészséges tavaszi köret

Egy remek, egyszerű salátát hoztunk, ami a tavasszal grillezett húsok mellett a legfinomabb. Ha ebben a változatban megunod, egy gyors, vörös pestós öntetet dobj össze hozzá, és grillezett paradicsommal tálald.

április24., 12:52

Borsós-fetás frittata – egy kis tejszínnel és vajjal dobtuk fel

Nálunk zöldborsóval és újhagymával készül ez a remek fogás, amit édeskés, pirított kalácsszeletekkel tálalunk. Tökéletes hétvégi reggeli, de ebédre vagy vacsorára enni sem szentségtörés bevetni.

szeptember14., 10:24

Gyümölcsbruschetta kalácsfalatokon – tökéletes nyári vendégváró

Ha van egy kis időd, és nem ropival várnád a vendégeket, nyáron dobj össze egy ilyen klassz bruschettát. Ha nem frissen tálalod, tedd kétszersültszeletekre, így egy kicsit tovább bírják, de a legjobb, ha mindenki magának mártogatja ki a saját adagját, így a kalácsok biztosan nem áznak át.

2020. augusztus7., 06:04

Mustra