Céklaszószos tészta fetamorzsákkal – a tökéletes őszi vacsora pillanatok alatt

Szeretjük a céklát köretként, de ha már lassan itt a szezonja, miért ne tehetnénk süteményekbe vagy ilyen remek, tésztás fogásokba. Ha húsosan készítenéd, sült csirkemellcsíkokkal vagy baconkockákkal dobd fel.

Céklával is nagyon finom.
Céklával is nagyon finom.tumanova_ekaterina

Hozzávalók 2 személyre

  • 2 nagyobb darab főtt cékla
  • 10 deka feta összemorzsolva a tetejére
  • 2 nagy ek. natúr vajkrém
  • 2 nagy ek. natúr sajtkrém
  • ízlés szerint (a tetejére kapribogyó vagy kapor
  • 1 tk. barna cukor
  • ízlés szerint só, oregánó és zöld bors
  • 2 adag (házi) tagliatelle
  • 1 mk. balzsamecet
Recept idők

Elkészítés:

Főzd meg a tésztát sós vízben, közben a főtt céklát még melegen keverd össze a többi szükséges alapanyaggal egy aprítógépben. Amikor krémes, add hozzá a tésztát, majd fetával és kaporral a tetején tálald. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek