Ez a csípős sertésszűz szendvicsben a legfinomabb, ecetes lila hagymával és házi majonézzel

Ha marad belőle, készíts a raguval gyors vacsorát, amihez csak egy kis adag lilahagyma-salátát kell összedobnod néhány órával korábban. Kevés ecettel és sóval ízesítve a hagyma elveszti erős aromáját, sokkal kevésbé lesz pikáns, mégis izgalmas ízeket ad a vörös húsokkal készült szendvicsekhez.

Rizzsel, tésztával és szendvicsben is finom.
Rizzsel, tésztával és szendvicsben is finom.fotek

Hozzávalók 2 személyre:

  • 50 deka sertésszűz felcsíkozva
  • 2 ek. olaj
  • 1 tk. vaj
  • 2 gerezd zúzott fokhagyma
  • 0.5 darab vöröshagyma apróra vágva
  • ízlés szerint só, bors, csilipor
  • 1 nagy ek. paradicsomszósz
  • 3 ek. ketchup
  • 2 ek. alaplé
  • 1 kk. méz
  • néhány csepp lime-lé és a lime héja
  • 1 ek. liszt
  • 2 ek. szójaszósz
Recept idők

Elkészítés:

A hagymákat dobd a forró zsiradékok keverékére, közben a befűszerezett lisztben forgasd meg a húsokat. Ha ezzel megvagy, süsd meg őket néhány perc alatt. Közben a többi hozzávalóból keverj egy sűrű mázat, majd ezzel vond be a még forró húscsíkokat. A végén fűszerezd még egyszer, ha szükséges. 

kapcsolódó Vargányás sertésszűz - elegáns, de egyszerű
Vargányás sertésszűz - elegáns, de egyszerű

Ha valami finomat szeretnénk feltálalni, de nem szeretnénk rá vagyonokat költeni, sem órákig főzőcskézni.

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Kedvenc őszi desszertünk receptje: Rákóczi-túrós pohárkrém

Szeretjük mi a hagyományos Rákóczi-túróst is, az egyetlen baj vele, hogy rá kell szánni néhány órát a hétvégéből, aztán pedig addig malmozni, amíg kihűl. Ha van annyi időd, dobd össze az eredetit, ha pedig az ízeit szeretnéd érezni, ezt a szupergyors alternatívát készítsd el! Ősszel egy kis tökpüré is feldobhatja a lekváros réteget, nemcsak finomabb, de egészségesebb is lesz tőle a desszerted.

október24., 14:04

Parmezános-baconös rizottó cukkinivel: isteni fogás, ami után alig kell mosogatnod

A rizottó annyiban szakácsbarát fogás, hogy cserébe azért, hogy folyamatosan kevergetned kell, mert csak akkor lesz igazán krémes, rengetegféleképpen variálható és egyetlen nagyobb serpenyőben elkészül, így a mosogatás is gyorsan megvan utána.

október26., 11:24

A sertésszüzet ebben a mézes-gyömbéres változatban szeretjük a legjobban

Ha akad otthon néhány adag sertésszűz akár önmagában, egy jó adag tejszínes-gombás szósszal is szeretjük, de néha sokkal jobb, ha izgalmasabban készül, például ebben a gyömbéres változatban. Köretként nem is kell mellé más, csak egy nagy adag párolt rizs sáfránnyal vagy zöldfűszerekkel.

február6., 06:00

Majonézes káposztasalátával szeretjük a legjobban ezeket a csípős pulykaszárnyakat

Ha szereted a sovány pulykahúst, készítsd el mézes-csípős változatban! Ha megvagy vele, akár mázat is készíthetsz hozzá szójaszósszal, gyömbérrel, csilivel, ketchuppal és néhány kanál olívaolajjal.

január29., 06:04

Őszi burrito fűszeres babraguval és olvadt sajttal

Akár darált hússal készíted, akár egy fokkal könnyebb változatban, húsmentesen, a fahéj, a gyömbér és a szerecsendió egy kis adagban nagyon finom lesz ebben a fogásban. Az édesburgonyával és a mézeskalács klasszikus fűszereivel igazán téli hangulata lesz a tekercseknek.

október22., 09:24

Ha egy kicsit több időd lesz a konyhában, készítsd el ezt a vörös áfonyás szűzpecsenyét

Ez a remek fogás megérdemel egy jó adag házi gnocchit akár hagyományos, akár sütőtökös változatban. Ha áfonyát nem találsz, aszalt barackkal vagy szilvával készítsd el.

február5., 06:04

Mustra