Auguszt József tanácsai a tökéletes bejgli elkészítéséhez jól fognak jönni

DSC2344
Olvasási idő kb. 1 perc

A karácsonyi ünneplés elengedhetetlen süteménye a mákos és a diós bejgli. Márványos mintázatú sült tésztában ízletes töltelék csavarodik megfelelő tészta/töltelék arányban. Az Auguszt család a hagyományos, diós és mákos bejgli mellett gesztenyés és déligyümölcsös változatot is készít, egyéb extremitásokba nem bocsátkozik.

Auguszt József mestercukrász elárulta nekünk azt is, hogyan készül a tökéletes bejgli, ami annak idején még patkóformájú volt. A titok többek között a jó alapanyagokban rejlik, továbbá abban, hogy előző nap gyúrjuk meg a tésztát, és csak másnap dolgozzuk ki. Persze a tészta-töltelék arány sem mindegy. A titkokért kattintsd le a videót, mert vele a hibázás lehetősége a nullához közelít majd!

Auguszt József más tekintetben is segítette a karácsonyi készülődést, elárulta a csokoládéba mártott narancsív készítésének titkait, de bevezetett annak tudományába is, hogyan készül a koldustallér nevű téli nyalánkság.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek