Offline

Ha már unod a csirkemellet, ebben az egzotikus tikka masalában próbáld ki!

Ha már unod a csirkemellet, ebben az egzotikus tikka masalában próbáld ki!

Még csak nem is Indiában, hanem jóval közelebb népszerű igazán ez a fogás. A chicken tikka masala, vagyis a fűszeres, joghurtos csirke az angolok egyik legnépszerűbb étele. Neve persze indiai eredetű, hiszen a tikka, vagyis darab és az indiai masala, vagyis fűszerkeverék szavakból párosították össze.

Szabó Eszter
2020. március 21.
Ez a marcipános kevert süti egy adag szilvával lesz a legfinomabb

Ez a marcipános kevert süti egy adag szilvával lesz a legfinomabb

A marcipán ősét már az ókorban a perzsák is ismerték, akik mandulával és mézzel készítettek édességet olíva- és rózsaolajjal. Később kereskedőkön keresztül jutott el elsőként Portugáliába és Spanyolországba, majd Velencébe, ahol kezdetben az uralkodók asztalán lehetett vele találkozni, mivel cukorhoz akkoriban még nem volt egyszerű hozzájutni.

Szabó Eszter
2020. március 21.
Ezt az isteni csirkemellragut egy kis adag chorizo dobja fel

Ezt az isteni csirkemellragut egy kis adag chorizo dobja fel

Kicsit spanyol, kissé magyaros ez a csirkés ragu, amibe mindenféle finomságot dobtunk. Hasábburgonyával gazdag egytálétel lehet, zellerrel, káposztacsíkokkal és uborkával pedig klassz saláta, amihez jól illik egy kevés tetejére morzsolt kecskesajt is.

Szabó Eszter
2020. március 20.
Ez a szuper édesburgonyás gnocchi parmezánnal és pestóval is finom

Ez a szuper édesburgonyás gnocchi parmezánnal és pestóval is finom

Gnocchit készíteni egyáltalán nem nagy dolog, ezek a minigombócok ráadásul egy rakás olaszos étel alapjai lehetnek. Szuper egy kevés szarvasgombával, sajtokkal és sonkával, de ha egy kevés olívaolajat, parmezánt és citromhéjat kap, már akkor is tökéletes vacsorát készítettél.

Szabó Eszter
2020. március 20.
Ez nagyon addiktív: Oreo-krémes palacsinta kekszdarabokkal

Ez nagyon addiktív: Oreo-krémes palacsinta kekszdarabokkal

Egyszerűen arról van szó, hogy az összetört Oreo egy kis sajtkrémmel elkeverve valami csodálatos töltelék lesz akár palacsinta mellé, de akár süteményekbe is. Ebben a desszertben is szuper helye van, ha pedig tovább ízesítenéd, egy kevés gránátalmával dobd fel.

Szabó Eszter
2020. március 20.
Érdekességek