Ezt a 4 összetevős, sütőtökös brownie-t akár a gyerekekkel is összedobhatod

Na majd biztos mi nem oldjuk meg, hogy az érkező sütőtökszezonban ne legyen az asztalon valami egészségesnek gondolt édesség, amit néhány perc alatt dobhatunk össze. Klassz gyerekbarát fogás, főleg azt alapul véve, hogy ha nem velük készül, a kicsik nem tudják majd, hogy tök is van benne. A tetejére olvasztott csokival, mandulával, vagy akár szarvasgombaolajjal teheted még izgalmasabbá.

Egy csipet sóval és mézeskalácsfűszer-keverékkel dobhatod fel.
Egy csipet sóval és mézeskalácsfűszer-keverékkel dobhatod fel.Olga Buntovskih

Hozzávalók

  • 1 nagy bögre tökpüré
  • 0.5 bögre mogyoró- vagy mandulavaj
  • 5 nagy evőkanál kakaópor
  • 5 csapott ek. cukor
Recept idők

Elkészítés:

Dolgozd el alaposan egymással a hozzávalókat, majd kanalazd a keveréket egy kisebb szilikontepsibe vagy kivajazott jénaiba. Ha ezzel megvagy, 170 fokon süsd 50 percen át és hidegen szeleteld fel. Egy csipet sóval és mézeskalácsfűszer-keverékkel készítve még finomabb.

Használd ki a sütőtökszezont! Használd ki a sütőtökszezont!

Mutatjuk, milyen gyorsan és egyszerűen készíthető belőle leves, burger és desszert!

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Könnyű fogás az ünnepek utánra: sajttal és sült hagymával töltött tök

Tököt csak nagy adagban érdemes sütni, és ha maradt belőle néhány darab, érdemes megtöltened a kis tökhajókat. Szerintünk sajttal és hagymával a legfinomabb, de jól illik hozzá egy kevés kolbász vagy bacon is.

2020. december26., 06:04

Te hogy készíted a palóclevest? Mi ilyenkor is bográcsban, nagymamánk receptje szerint

Ha egy jó adag magyaros fogást ennél, ez a remek leves szinte magától elkészül a bográcsban. Nem is kell mellé semmi más, csak néhány túrós palacsinta, és esetleg még egypár lekváros.

2022. február19., 12:56

Ez az egyszerű tökös rizottó az egyik legnagyobb őszi kedvencünk

Rizottóból millióféle van, és ha igazán egészséges változatban szeretnénk elkészíteni, néhány szezonális, kertben termett zöldséggel érdemes feldobnunk minden évszakban. Zöldborsóval, cukkinivel és naná, hogy sütőtökkel is remek.

2020. október7., 06:08

Marhahúsleves tökkel, cipóban tálalva – friss zöldfűszerekkel a tetején a legfinomabb

Cipóban, de természetesen hagyományos módon is tálalhatod ezt a levest, amelyben az ízletes húsfalatokat az édeskés sütőtök dobja fel, így lesz tökéletesen harmonikus a végeredmény.

2020. október2., 06:04

Fokhagymás karaj fűszeres édesburgonya-pürével

Nem is olyan nehéz egy klasszikus kedvencből egy-egy finomságot összedobni, elég egy-egy szezonális zöldségből készült köret és néhány olyan fűszer, ami leginkább az adott évszakra jellemző. Ha van időd, egy nagy adag édesburgonyacsipszet is érdemes összedobnod a fogás mellé.

2021. október16., 07:32

Mai kedvencünk: hidegen készülő barackleves téli fűszerekkel

Néhány kekszet tálalj mellé, és már el is készült ez a remek finomság. Csirkehús mellett, baconbe tekert májfalatkák oldalán is remek, de egy csípős indiai elé is jól illik.

2022. február24., 11:12

Az oldalról ajánljuk

Érdekességek