Próbáld ki a céklahummuszt zöldségekkel, rösztivel és pirítós tetején!

Céklás hummusz sok van, bármelyik változat lehet finom, ám az összes között a legelegánsabb ez a szarvasgombaolajjal készült változat. Vendégvárásra is alkalmas, csak néhány keksz, zellerszár és friss zöldalma kell hozzá.

Szarvasgombaolajjal és fokhagymás olajjal is remek lesz.
Szarvasgombaolajjal és fokhagymás olajjal is remek lesz.Fotó: zi3000

Hozzávalók:

  • 2 kisebb darab főtt cékla
  • 2 evőkanál szarvasgombaolaj (a tetejére)
  • 400 gramm főtt csicseriborsó
  • 4 evőkanál tahini
  • néhány csepp citromlé
  • ízlés szerint só, rózsabors, rozmaring, római kömény
  • 1 gerezd zúzott fokhagyma
Recept idők

Elkészítés:

Törd egy aprítógépben krémesre az összes hozzávalót, majd tálald a mártogatóst a szarvasgombaolajjal meglocsolva. 

A cékla finom! Bebizonyítjuk
A cékla finom! Bebizonyítjuk

Vicces színű ételek, amiktől ráadásul pánik nélkül pisilhetünk rózsaszínt - a cékla nem csak savanyúságnak jó!

Tovább »

Még több recept

Karfiolos fasírtgolyók

Akár egy különleges, vega gyrost is összedobhatsz vele jó sok fokhagymás joghurttal, Srirachával és kedvenc zöldségeiddel.

június12., 10:24

Télen is készíthetsz csatnit, ez a karácsonyi céklás-narancsos változat jól feldobja a sülteket

Nem csak nyáron érdemes belevágnod egy gyors csatni készítésébe, télen is megéri, mert vajas pirítóson, csirkemellszeleteken és akár egzotikus ragukban és salátaöntetek hozzávalójaként is finom lesz.

2020. december27., 06:04

Meleg, karfiolos csicseriborsó-saláta – nálunk füstölt paprikával, csilivel és köménnyel készült

Egy gyors, meleg saláta, ami füstölt paprikával lesz igazán finom. Ha épp van otthon zellerszár, abból is kockázz bele egy keveset!

június11., 12:52

Ha kevesebb húst ennél, itt egy egészséges tipp: céklás-kecskesajtos rizottó

Jó sok frissen őrölt borssal érdemes tálalnod ezt az olasz főételt, ami nálunk kivételesen fehérbor helyett rozéval, parmezán helyett egy kevés kecskesajttal készült. Ha van otthon rozmaring, abból is érdemes adnod hozzá.

2020. október18., 06:08

Csirkemájpástétom almás-sáfrányos raguval

Egy gyors pástétom, amihez remekül illik az almás ragu, sőt, azzal lesz csak igazán olyan, mintha egy menő étteremben rendelted volna.

június15., 10:24

A savanyított cékla vörös és fehér húsok mellett is finom

Rozmaringgal, de akár vaníliával is készülhet a savanyított cékla, mindkettő egyedi, különleges aromát ad neki. A mellé kínált húst már nem is nagyon kell fűszerezned, elég, ha sózod és borsozod, majd narancsot, rukkolát és egy egyszerű öntetet halmozol mellé a tányérra.

2020. október4., 06:12

Mustra