Így dobd össze az eredeti angol muffint!

Az angolok egy kicsit általában megkavarnak minket azzal, ahogy ételeiket nevezik. Persze hogy a muffinjuk sem olyasmi, mint amit mi annak nevezünk, sokkal inkább egy reggeli péksütemény, ami tökéletes megvajazva egy szelet sajttal és buggyantott tojással.

Talán így elkészítve a legfinomabb.
Talán így elkészítve a legfinomabb.LauriPatterson

Hozzávalók

  • 28 deka liszt
  • 1 ek. cukor
  • 1 csapott tk
  • 1 mokkáskanál instant élesztő
  • 1 teáskanál puha vaj
  • 1.5 deci langyos tej
  • 2 ek. kukoricaliszt
Recept idők

Elkészítés:

A tejben keverd el a cukrot, az élesztőt és a vajat, és dolgozd el egymással a száraz hozzávalókat is. Gyúrd addig, amíg rugalmas tésztát kapsz, majd langyos helyen hagyd kelni 1 órán át. Szaggasd 8-10 cm-es darabokra, forgasd meg a kukoricalisztben és pihentesd még egy fél órán át. Száraz, forró serpenyőben oldalanként kb. 3-4 perc alatt süsd őket, majd a forró sütőben süsd készre a darabokat még 10 perc alatt.

A tökéletes csokis muffin: glutén- és cukormentes recept A tökéletes csokis muffin: glutén- és cukormentes recept

Ha azt mondjuk, csokis muffin, mindenki erre gondol. Ízre, állagra, illatra. Tökéletes recept, plusz még gluténmentes és cukormentes is.

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Gránátalmás-sajtkrémes muffin

Sajtkrémmel és gránátalmával a legfinomabbak a muffinok, és ha gránátalmát nem találsz, akár fekete ribizlivel is helyettesítheted.

2021. június19., 12:52

Ha csak egy őszi desszertet próbálsz ki idén, az ez a tökös-sajtkrémes legyen az

Fura kombó, mégis isteni lesz a végeredmény. A már bekevert tésztát egy kisebb tepsiben, de akár muffinformákban is megsütheted, mindkét változatban remek lesz. A tetejére narancslikőrrel elkevert tejszínhab vagy fahéjjal ízesített mascarpone illik a legjobban.

2021. október19., 11:24

Íme az egyik legfinomabb téli saláta: ananászos-mogyorós csirkesaláta

Ha valami különlegeset ennél, ami ráadásul nagyon finom is, ezt az isteni fogást próbáld ki!

2022. február21., 10:08

Mogyoróvajas avokádómuffin – több zöldséggel egészségesebb

A muffinokban jól működik az avokádó is, ha pedig mogyoróvajjal készíted, annak az íze dominálja majd a fogást. Nálunk egy kevés fahéj is került bele, a maradékot pedig lefagyasztottuk, így reggelente néhány perc után olyan, mintha frissen készült volna.

2021. március29., 12:52

Tökös-almás muffin – ezt készítsd el, ha szereted az egészséges különlegességeket!

Ha valami újat próbálnál ki muffinok terén, kezdd ezzel a tökös-almás finomsággal. Ha bevállalós vagy, kedvenc keleti fűszereidből is szórj bele egy adagot!

2021. június18., 12:52

Gyors édességrecept: sütőtökös muffin kandírozott gyömbérrel

Ha nem szeretnél sok energiát fektetni a desszertbe, de örülnél annak, ha a végeredmény egy igazi különlegsség, próbáld ki ezt a gyors muffint! A végeredmény egy sűrű, édeskés desszert, ami nagyon izgalmas a tésztába kevert, kandírozott gyömbérdaraboktól.

2021. október15., 11:24

Az oldalról ajánljuk

Érdekességek