A mákos gubánk amerikai nagybácsija juharsziruppal, fekete ribizlivel és pekándióval készül

Miért ne készíthetnéd ezúttal a maradék kiflikből mák helyett egy kicsit a tengerentúl konyhájának hangulatában a gubát? Semmivel sem bonyolultabb, viszont sokkal izgalmasabb lesz a végeredmény. Ha szupereminens vagy, dobj össze mellé egy főzött krémet, és ízesítsd azt is egy kevés juharsziruppal.

Hozzávalók 3 személyre:

  • 4 evőkanál juharszirup
  • 15 deka friss fekete ribizli
  • 2 marék pekándió kissé összetörve
  • 4 darab kifli felkarikázva
  • 3 deci tej
  • 2 deci tejszín
  • 3 marék pekándió ledarálva
  • 3 darab tojássárgája
  • 1 kávéskanál
  • 1 zacskó vaníliás cukor
  • vaj
  • 8 deka cukor
Recept idők

Elkészítés:

A tejet és a tejszínt kezdd el melegíteni. A tojások sárgáját keverd el a cukorral és a vaníliás cukorral, sóval, és keverd a tejhez. Add a kifliket a tejes keverékhez, majd kanalazd egy kivajazott jénaiba, és rétegenként szórd meg a gyümölcsökkel és egy kevés darált pekándióval. Tedd előmelegített sütőbe, és süsd 180 fokon 20-25 percig. Végül a juharsziruppal és a durvára tört pekándióval tálald. A fekete ribizlit banánra és áfonyára is cserélheted. 

Igazi vajas kifli, 10 perc munkával
Igazi vajas kifli, 10 perc munkával

A házi vajas kifli kicsi munka és némi várakozás, cserébe illatozó, aranybarna és ropogós kiflikhez jutunk, ráadásul pontosan tudjuk, mi van benne.

Tovább »

Még több recept

Almás-mogyoróvajas zabkása – édes reggeli, ami nem dobja meg a vércukorszinted

Ezúttal nem hagyományosan, fahéjjal, hanem egy kevés mogyoróvajjal és friss, reszelt almával dobtuk fel a zabkásánkat. A jó emésztésért egy nagy kanál lenmagpelyhet is tettünk bele.

január15., 06:04

Le Guba: alma-brie-gesztenyeméz – ezek mind kerülhetnek a mák helyére

Kiváló reggeli lesz ez a francia hangulatú fogás, ami tökéletes trükk a maradékmentésre, ha épp megfeledkeztél 4-5, szekrénybe tett kifliről, vagy akár néhány szelet kalácsról.

2020. szeptember3., 06:04

Édesburgonya és bulgur – tökéletes újévi, életmódváltó fogás

Mi csípősen szeretjük a legjobban ezt a klassz salátát, amit tortillalapokba töltve akár magaddal is vihetsz a munkahelyedre. Ha hiányzik belőle a hús, néhány szelet napon szárított sonkát érdemes kínálod mellé.

január14., 06:04

Fehérkolbász-saláta grillezett körtével – ezt próbáld ki, ha szereted az édes és sós ízeket együtt!

Osztrák hangulatú az egyik legnagyobb téli kedvencünk, és ha te sem ijedsz meg a különleges ízek kombinációjától, mindenképpen érdemes kipróbálnod. Nálunk csilis majonézzel a nyerő.

január9., 06:04

Percek alatt isteni desszert: mákosguba-kelyhek narancsos vaníliaöntettel

Ezeket a finom, kicsit karácsonyi hangulatú desszerteket néhány perc alatt el tudod készíteni, és akkor sem lesz semmi bajuk, ha néhány órát állnak a hűtőben.

2019. november20., 12:04

Ez a meleg karfiolos saláta mascarponéval és bazsalikommal az igazi

Bármelyik kezdő szakács könnyen összedobja ezt a gyors, meleg salátát, amit aztán csirke, halak és vörös húsok mellett is bevethetsz.

január10., 06:04

Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.