Kitalálod, hogy Petőfi vagy a szerkesztőség írta-e a versrészletet?

Szerkesztőségünk egyes tagjai egy kvíz erejéig Petőfi Sándor bőrébe bújtak. Kitalálod, hogy a költő vagy egy újságíró tollából származik-e az idézet?

Petőfi Sándorra tekinthetünk a nemzet költőjeként, elhivatott hazafiként, romantikus hősszerelmesként vagy unalomig gyötört iskolás tananyagként. Egy biztos: jellegzetes stílusára könnyű ráismerni. Kitörő érzelmeit előszeretettel öntötte az Alföldről, a honról és aktuális kedveséről – de leginkább Júliáról – szóló verssorokba. 

A szerkesztőség megkísérelte feléleszteni a benne élő Petőfit. Újságíróink költeményeit kevertük kevésbé ismert Petőfi-idézetek közé. Vajon kitalálod, hogy melyiket ki írta? 

Ha pedig kedved lenne csatlakozni hozzánk, írd meg a saját soraidat, és küldd el nekünk e-mailben

Minden kérdés megválaszolására 60 másodperc áll rendelkezésedre. Jelöld meg a helyes választ, vagy várd ki az idő végét, vagy kattints a "Következő kérdés" gombra. A linkre kattintva elindul a játék.

Sajnos nem sikerült :(
Kérjük próbáld meg újra.

Indulhat a kvíz!

A cikk az ajánló után folytatódik

Megjelent az új Dívány-könyv!

A Dívány magazin új kötetével egy igazi 20. századi kalandozásra hívunk. Tarts velünk és ismerd meg a múlt századi Magyarországot 42 emberi történeten keresztül!

Tekintsd meg az ajánlatunkat, kattints ide!

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek