Kitalálod, hogy Petőfi vagy a szerkesztőség írta-e a versrészletet?

Szerkesztőségünk egyes tagjai egy kvíz erejéig Petőfi Sándor bőrébe bújtak. Kitalálod, hogy a költő vagy egy újságíró tollából származik-e az idézet?

Petőfi Sándorra tekinthetünk a nemzet költőjeként, elhivatott hazafiként, romantikus hősszerelmesként vagy unalomig gyötört iskolás tananyagként. Egy biztos: jellegzetes stílusára könnyű ráismerni. Kitörő érzelmeit előszeretettel öntötte az Alföldről, a honról és aktuális kedveséről – de leginkább Júliáról – szóló verssorokba. 

A szerkesztőség megkísérelte feléleszteni a benne élő Petőfit. Újságíróink költeményeit kevertük kevésbé ismert Petőfi-idézetek közé. Vajon kitalálod, hogy melyiket ki írta? 

Ha pedig kedved lenne csatlakozni hozzánk, írd meg a saját soraidat, és küldd el nekünk e-mailben

Minden kérdés megválaszolására 60 másodperc áll rendelkezésedre. Jelöld meg a helyes választ, vagy várd ki az idő végét, vagy kattints a "Következő kérdés" gombra. A linkre kattintva elindul a játék.

Sajnos nem sikerült :(
Kérjük próbáld meg újra.

Indulhat a kvíz!
Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.