Zakuszkás csirkemell – tökéletes és egyszerű nyári vacsora

Ha valahol jó helye van a zakuszkának, az a joghurtban pácolt, frissen grillezett csirkeszeletek teteje. Nem kell a köretet túlgondolnod mellé, néhány grillezett zöldség balzsamecettel és egy pirítós éppen elég hozzá.

Ha sajtrajongó vagy, 10 deka mozzarellát is szórj a füstölt sajt mellé.
Ha sajtrajongó vagy, 10 deka mozzarellát is szórj a füstölt sajt mellé.LauriPatterson

Hozzávalók 3 személyre:

  • 4 közepes szelet csirkemell
  • 4 nagyobb darab burgonya megfőzve
  • 1 pohár joghurt
  • 6 darab fokhagymagerezd összetörve
  • só és bors ízlés szerint
  • 2 darab padlizsán felszeletelve
  • 4 deka vaj
  • 1 kisebb üveg zakuszka
  • 1 bögre füstölt sajt lereszelve
Recept idők

Elkészítés:

A fokhagymás joghurtban pihentesd a hússzeleteket legalább 2 órát át, majd grillezd meg őket a padlizsánokkal együtt. Ha megsültek, kivajazott jénaiban rétegezd a burgonyát, a padlizsánt, a húsokat, majd arra mehet a zakuszka és végül a sajt. Minden zöldséges réteteget sózz és borsozz is meg egy kicsit. Végül adj neki 10 percet a forró sütőben, amíg a sajt megpirul a tetején. A mozzarella és akár egy nagy pohár tejföl is jól illik a tetejére. 

kapcsolódó Ez a füstös, padlizsános zakuszka egy egyszerű pirítóst is feldob
Ez a füstös, padlizsános zakuszka egy egyszerű pirítóst is feldob

Imádjuk a zakuszkát füst nélkül is, na de ebben a változatban már igazán verhetetlennek érezzük.

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Alsócombok mézzel és mustárral – grillezett gyümölcsökkel és rukkolasalátával lesz a legfinomabb

Egy paradicsomos mázzal nem tévedhetsz, ha alsócombokat készítesz, főleg, ha egy kevés méz, szójaszósz és csili is kerül az ízesítőbe. Most azonban valami újat hoztunk: mézzel és mustárral tettük még finomabbá az egyik legegyszerűbben elkészíthető húsos fogást.

május24., 10:24

Készítsd ázsiai hangulatban: csirkemell ananászos-szójaszószos raguban

Egy tál párolt rizs tetején érdemes tálalnod, ha pedig kihagynád a szénhidrátokat, akkor joghurtos uborkasalátát tálalj mellette egy nagy adag Srirachával a tetején. A hideg joghurt, a ropogós uborka és a csípős szósz egyszerűen tökéletesek együtt.

május16., 10:24

A hagyományos zakuszka erdei gombákkal még finomabb

A gombás zakuszkánál legtöbbször a padlizsán vagy a bab helyett előre megfőzött vagy nyers, ledarált gombát használnak. Az extra hozzávaló lehet csiperke, rókagomba és erdeigomba-keverék is, ami még finomabb, ha egy kevés murok, vagyis sárgarépa is kerül mellé.

2020. augusztus21., 06:04

Vega ételekben is finom a zakuszka főleg sajttal és édesburgonyával

Naná, hogy brokkolival, vagy karfiollal is helyettesítheted az édesburgonyát, és ha egyiknek sem vagy a rajongója, még mindig ott a klasszikus, burgonyás változat. Ha néhány kocka bacont és egy kevés füstölt kolbászt is adsz hozzá, húsevőknek is tökéletes lesz a végeredmény.

2020. augusztus23., 06:04

Egyszerű csirketagine – barackkal és zöldfűszerekkel a legfinomabb

Nem muszáj a speciális főzőedényt beszerezned ehhez a klassz raguhoz, egyszerű és gyors változata akár egy hagyományos lábasban is elkészül. Nem is kell mellé más, csak egy nagy adag friss zöldfűszerekkel felpimpelt párolt rizs.

január21., 06:04

December van, itt az ideje, hogy megfejtsük a tökéletes mézeskalács receptjét!

Mutatjuk, hogyan nem lesz kemény, és hogyan nem dagad a hatszorosára az egyik legfinomabb téli édesség.

december7., 12:04

Mustra