Zakuszkás csirkemell – tökéletes és egyszerű nyári vacsora

Ha valahol jó helye van a zakuszkának, az a joghurtban pácolt, frissen grillezett csirkeszeletek teteje. Nem kell a köretet túlgondolnod mellé, néhány grillezett zöldség balzsamecettel és egy pirítós éppen elég hozzá.

Ha sajtrajongó vagy, 10 deka mozzarellát is szórj a füstölt sajt mellé.
Ha sajtrajongó vagy, 10 deka mozzarellát is szórj a füstölt sajt mellé.Fotó: LauriPatterson

Hozzávalók 3 személyre:

  • 4 közepes szelet csirkemell
  • 4 nagyobb darab burgonya megfőzve
  • 1 pohár joghurt
  • 6 darab fokhagymagerezd összetörve
  • só és bors ízlés szerint
  • 2 darab padlizsán felszeletelve
  • 4 deka vaj
  • 1 kisebb üveg zakuszka
  • 1 bögre füstölt sajt lereszelve
Recept idők

Elkészítés:

A fokhagymás joghurtban pihentesd a hússzeleteket legalább 2 órát át, majd grillezd meg őket a padlizsánokkal együtt. Ha megsültek, kivajazott jénaiban rétegezd a burgonyát, a padlizsánt, a húsokat, majd arra mehet a zakuszka és végül a sajt. Minden zöldséges réteteget sózz és borsozz is meg egy kicsit. Végül adj neki 10 percet a forró sütőben, amíg a sajt megpirul a tetején. A mozzarella és akár egy nagy pohár tejföl is jól illik a tetejére. 

Ez a füstös, padlizsános zakuszka egy egyszerű pirítóst is feldob
Ez a füstös, padlizsános zakuszka egy egyszerű pirítóst is feldob

Imádjuk a zakuszkát füst nélkül is, na de ebben a változatban már igazán verhetetlennek érezzük.

Tovább »

Még több recept

Halloumival és nektarinnal is készíthetsz melegszendvicset, nem is akármilyet!

Az édes gyümölcs a sós, grillezett sajt mellett nagyon izgalmas végeredményt ad, hát még akkor, ha egy adag házi majonéz a szendvicsed alapja, a tetején pedig egy nagy marék friss rukkola is helyet kap.

január23., 06:04

Melegszendvics sajttal és tonhallal – laktató fogás, ami segít, hogy gyorsan készíts valami különlegeset

Egy jó kis meleg tonhalkrém, olvadt sajt és néhány szem savanykás kapribogyó teszi még izgalmasabbá ezt a fogást, amit akár barna kenyér, akár egy nagy szelet kalács tetején is tálalhatsz.

január24., 06:04

A dijoni csirkemell egy nagy adag fűszeres steakburgonya mellett a legtökéletesebb

Mi baconkockákkal és aszalt paradicsommal dobtuk fel a mustáros húsokat.

2020. június11., 06:04

Kóstold meg a zakuszkát egy nagy adag babbal is!

Elkészítésekor fontos, hogy a zöldségféléket alaposan mosd meg, a konyhaeszközök legyenek tiszták, a befőttesüvegeket és üvegtetőket alaposan fertőtlenítsd, így sokáig eláll majd a zöldségkrémed. Már ha marad belőle egyáltalán.

2020. augusztus20., 06:04

Csirkés penne chorizóval – olaszosan készítve szeretjük a legjobban

Gazdag tésztás fogás, ami tele van ízekkel. Nálunk mindig durumpennéből készül, jó sok friss paprikával, paradicsommal, és ha épp szezonja van, egy nagy csokor snidling is kerül a tetejére.

január21., 06:04

Ezt a mozzarella-narancs salátát egy kevés csilivel és mézzel dobtuk fel

A mozzarella semleges-tejszínes íze és a savanykás narancs nagyon finom a méz és a csili aromájával. Nem is kell ebbe a salátába más aromás alapanyag, elég egy-egy marék jégsaláta, uborka és avokádó. Ha köretként tálalnád, egy adag halszeletet grillezz mellé.

január27., 06:04

Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.